Вашите сигнали остават "глухи" за институциите, сблъскали сте се с проблеми или пък сте станали свидетели на интересна история, която искате да разкажете.
Вече има как – на специална платформа в сайта на БНР очакваме вашите снимки, видеа и кратко описание.
Пишете ни на "Подай сигнал", а нашите репортери ще направят проверка и ще разкажат в ефира на БНР, ще го покажем във "Вашият сигнал" на сайта ни и в социалните мрежи.
Проектът LOCFOOD "Местните храни - стимул за развитието на местния бизнес" е финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Европейската програма за междурегионално сътрудничество ИНТЕРРЕГ.
Партньори по проекта са Великобритания, Гърция, Испания, Италия, Словения, Швейцария, Швеция и българската Фондация „Евро-перспективи” с фокус в Област София. Глобалната цел на проект LOCFOOD е обмяната на опит и добри практики на ниво региони за подпомагане развитието на местните храни. Идеята е да се подобрят съществуващите политики и регионални стратегии по отношение на
Малките и средни предприятия и предприемачески инициативи в хранителния сектор на местно ниво, чрез насърчаване на предприемачеството и иновациите по отношение на местните храни; да се направи преглед и анализ на съществуващите политики в сектора в регионите на партньорите-участници по проекта.
Да се определят вътрешни и външни фактори, които влияят върху спецификата на отрасъла във всеки един от регионите, партньори по проекта; Да се обменят знания и опит като се извърши изследване и сравнение на регионите, като по този начин се изгради по-ясна представа за спецификата на местните фирми от агро и хранително-вкусовия сектор.
Вихра Андонова, координатор на проекта и експерт към Фондация „Европерспективи“ разказва за целите и постигнатото по проекта.