Вашите сигнали остават "глухи" за институциите, сблъскали сте се с проблеми или пък сте станали свидетели на интересна история, която искате да разкажете.

Вече има как – на специална платформа в сайта на БНР очакваме вашите снимки, видеа и кратко описание.

Пишете ни на "Подай сигнал", а нашите репортери ще направят проверка и ще разкажат в ефира на БНР, ще го покажем във "Вашият сигнал" на сайта ни и в социалните мрежи.

Стотици на кулинарно изкушение с рибна саламура в Тетевен

Снимка: Пламен Христов

Празник на тетевенската рибна саламура събра стотици гости, сред които и чужденци. Майстори-кулинари от Тетевен и селата Рибарица, Черни Вит, Гложене, Голям извор и Дивчовото представиха традиционни местни ястия с риба, а река Вит беше зарибена с пъстърва. 

Оказа се, че типичната за този край саламура (рибена чорба) във всяко село има различни елементи. Като цяло се прави от печена на жарава риба - мряна или пъстърва, с домати, чесън и подправки и задължително люта чушка. Може да се яде и студена.

Приготвянето на саламурата бе специално демонстрирано в два големи казана на площада.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!