Вашите сигнали остават "глухи" за институциите, сблъскали сте се с проблеми или пък сте станали свидетели на интересна история, която искате да разкажете.
Вече има как – на специална платформа в сайта на БНР очакваме вашите снимки, видеа и кратко описание.
Пишете ни на "Подай сигнал", а нашите репортери ще направят проверка и ще разкажат в ефира на БНР, ще го покажем във "Вашият сигнал" на сайта ни и в социалните мрежи.
Европейските регламенти позволяват в козунаци и други тестени изделия да се влагат сухо мляко и яйца на прах. Това каза Бистра Иванова от Агенцията по храните при проверка в търговски обекти за качеството на храните, които традиционно пазаруваме за Великден. Уточнението е във връзка с проучване на Асоциация "Активни потребители", според което в козунаците – индустриално производство липсват прясно мляко и яйца:
"За съжаление, ние нямаме български държавен стандарт за козунака, който би поставил рамката на суровините, които могат да се влагат. По тази причина всичко, което е на пазара, не е вредно и е в съответствие със законодателството. Нямаме причина да го спираме или да не разрешаваме разпространението на пазара".