Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?                       Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?                       Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

От МВР обявиха мерките за сигурност във връзка с предстоящите избори и национален референдум

Снимка: БГНЕС

От МВР обявиха днес какви ще бъдат мерките за сигурност в страната във връзка с предстоящите избори и национален референдум на 6-и ноември. 

13 069 полицаи ще охраняват изборните секции в цялата страна, а до момента са получени 84 сигнала в МВР, които са свързани с изборни нарушения. Повечето от жалбите, които са получени във вътрешното министерство и по-точно в Комисията за лични данни, са във връзка с подписките за някои от кандидатите. 

От Министерството на вътрешните работи напомниха на гражданите, че тези, които нямат валидни лични карти към изборния ден, могат да получат удостоверения във всяко едно от поделенията на МВР.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!