Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?                       Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?                       Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

Изключително висока е избирателната активност във Великобритания

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Изключително висока е избирателната активност във Великобритания и в най-големите секции, които по традиция са много натоварени, вече има опашки. В Тотнъм и Стратфорд хората чакат между час и половина – два, за да гласуват. Има хора, които решават да гласуват в посолството, тъй като там са разкрити четири секции и е създадена организация, но въпреки това там също е изключително натоварено.

Повечето българи избират да гласуват и за референдума, което допълнително затруднява ситуацията. Сред българската общност се усеща разочарование, че кандидатите за президент и вицепрезидент, не са обърнали особено внимание на българите в чужбина. Българите зад граница сами са се интересували през българските медии и интернет.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Марта Младенова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!