Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

ООН: Броят на удавените мигранти в Средиземно море може да достигне 880

Фото: БТА

Поне 880 мигранти са загубили живота си по време на трите корабокрушения в Средиземно море през изминалата седмица, заявиха от Върховния комисариат на ООН за бежанците, след като техни представители са разговаряли с оцелелите бежанци, транспортирани в неделя в Италия.
От началото на 2016 година до сега над 2 510 души са се удавили във водите на Средиземно море, докато са се опитвали да достигнат бреговете на Европа с лодки, допълват от Върховния комисариат. 

Същевременно от Великобритания планират да инвестират в допълнителни патрулни лодки за наблюдение и охрана на Ламанша, които да предотвратят преминаването на канала от мигранти по море, съобщи говорител на британския премиер Дейвид Камерън
Предприели сме нужните мерки за защита и отбрана на нашите граници, подчерта говорителят, който обясни, че в момента на място има три кораба, изпратени от правителството. Допълнителните лодки ще помагат за предотвратяването на контрабандата на оръжие и наркотици, както и влизането на нелегални мигранти в страната, допълни още той.

Само през почивните дни 20 души, от които 18 албанци, бяха спасени от удавяне при Ламанша, след като надуваемата им лодка започнала да се пълни с вода. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!