Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хванаха мъж с наркотици и антики

Шуменският окръжен съд остави в ареста 23-годишен мъж от Каспичан, обвиняем за придобиване, съхранение и разпространение на високорискови наркотици. Други двама пък са задържани от полицията за едно денонощие. За тях към момента има данни само за притежание на дрога, съобщиха от полицията в Шумен.
При претърсване на дома на подсъдимия в Каспичан на 7 и 8 януари са намерени пакетче с канабис, 27 броя патрони различен калибър, 3 металотърсача, компютър и 829 монети и предмети, с вид на археологични обекти. По досъдебното производство предстои да бъдат назначени експертизи. Работата по случая продължава.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Неравностите на кръговото под въпрос

Някои от изкуствените ограничители на скоростта в Шумен не отговарят на изискванията на новата Наредба за условията и начините за изграждане и монтиране на т.нар. легнали полицаи, която влезе в сила преди дни. Това стана ясно по време на ежеседмичният брифинг на „Пътна полиция“ – Шумен.  Според началника главен инспектор Веселин Георгиев, изкуствените..

публикувано на 21.10.24 в 14:07

11 загинали в катастрофи

622 са регистрираните пътнотранспортни произшествия в област Шумен от началото на годината до днес. 129 от тях са тежки, в които са загинали 11 и са ранени 144 души. В сравнение със същия период на 2023 година се отчита увеличение на тежките ПТП с 6 , намаление на загиналите с 3 и намаление на броя ранени участници с 3. Това съобщават от шуменската..

публикувано на 21.10.24 в 13:17

Рецидивист без книжка на пътя

41-годишен шуменец е засечен за трети път да кара лек автомобил, без да притежава свидетелство за управление на моторно превозно средство. Това съобщават от шуменската полиция. Малко след 9:00 часа тази сутрин на кръстовище на улиците „Петър Берон“ и „Ген. Скобелев“ за проверка бил спрян водач на лек автомобил "Фолксваген Поло“ с шуменска регистрация...

публикувано на 21.10.24 в 13:04

Разбиха печатница за фалшиви пари

Печатница за фалшиви пари беше разбита в Шумен. Задържани са двама мъже на средна възраст, които имат предходни присъди за престъпления от общ характер, съобщи окръжният прокурор Орлин Куздов. Открити са фалшиви банкноти по 50 лв. и 500 евро с изключително високо качество. Намерени са и доларови банкноти. „Освен че не могат да бъдат..

публикувано на 21.10.24 в 12:23

Блиц турнир по шахмат

14 мъже и 9 жени от шест града участваха в шахматния турнир по блиц, организиран от Спортния клуб на глухите в Шумен. Турнирът се проведе в Шахматния дом и събра едни от най-добрите шахматисти от Силистра, Варна, Шумен, Търговище, Попово и Горна Оряховица.  При мъжете след оспорвана игра първи стана Георги Спасов от Горна Оряховица с 12 и половина..

публикувано на 21.10.24 в 11:48

Иззеха колите на трима пияни

Трима водачи бяха засечени да шофират след употреба на алкохол вчера, съобщават от шуменската полиция. беките им автомобили са иззети. Първият случай станал около 02:20 часа на 20 октомври на кръстовище на бул. „Симеон Велики“ и ул. “Алеко Константинов“ в Шумен. Екип на пътна полиция спрял за проверка водач на лек автомобил "Опел". Зад волана бил..

публикувано на 21.10.24 в 11:14
Проф. Христо Пимпирев

Антарктическият стопаджия в Шумен

Представяне на съавторската си книга „Антарктическият стопаджия“ ще направят полярните изследователи проф. Христо Пимпирев и Иглика Трифонова. Те ще гостуват в Шумен на 24 октомври с две срещи. От 15:00 ч. в Народно читалище „Добри Войников – 1856“ те ще се срещнат с възпитаници на шуменските училища, а от 17:30 ч. в Регионалната библиотека „Стилиян..

публикувано на 21.10.24 в 10:02