Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жалба за скандал подадоха привърженици на Касим Дал

Привърженици на Касим Дал се оплакаха, че са били обект на обиди от страна на членове на ДПС. Инцидентът станал в хижа край Кубрат, където привържениците се събрали да обсъдят въпроси, свързани с подписка в защита на Декларацията за лустрация и реформи в ДПС. Към 1 часа през нощта отвън се чули обиди и закани. Според събраните в хижата, общински служител на община Завет в нетрезво състояние приканвал група хора, сред които и ученици, към саморазправа. Подаден е сигнал в Полицията в Завет. От ОД на МВР в Разград потвърдиха за Радио Шумен сигнала и уточниха, че при инцидента е огънато огледало на автомобил, собственост на привърженик на Дал. Подадена е една жалба, по която се извършва проверка.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кражба от завод в Исперих

Сигнал за кражба, извършена от завод в Исперих е получен около 03:00 часа днес от коменданта на охраната. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР- Разград.  Мъжът съобщил, че между 20:00 часа на 11 май и 02:30 часа на 12 май са задигнати 20 литра хидравлично масло.  Предприети са незабавни издирвателни действия, при които е установен..

публикувано на 12.05.24 в 11:43

Агресия към полицейски служители

19-годишен е задържан за агресивно поведение към полицейски служители, съобщиха от Областната дирекция на МВР- Разград. Около 18.40 часа вчера, при проверка във връзка с подаден сигнал пред ФСМП- Исперих, 19-годишният във видимо нетрезво състояние отказвал да изпълни полицейските разпореждания и указания, пречейки на служителите да изпълнят..

публикувано на 12.05.24 в 11:36

Ремонтират детските площадки

Цялостно обновяване на оградите и перголите на детските площадки в Разград започна общинското предприятие „Паркстрой“. За целта се използва дървесина от изсъхнали борове в Градския парк.  Ремонтните работи започнаха от детската площадка на „Абритус“ 29, поетапно ще се ремонтират още 17 площадки в различни квартали. От общинското предприятие..

публикувано на 10.05.24 в 16:14

Спорт за децата

Изкуствена тревна настилка ще бъде положена на игрище в жк „Абритус“ в Разград.  Ремонтните дейности започват днес, на 10 май, а срокът за изпълнение е 30 дни.  Теренът ще бъде изравнен, върху него ще бъдат положени армиран шлайфан бетон, пясък и изкуствена трева. Общата площ на игрището е 312 кв.м.  С обновяването му се очаква децата и..

публикувано на 10.05.24 в 11:17

Тестват електронния прием на първолаци

Приемът на първокласници в Разград от следващата година ще се осъществява чрез електронна система. От днес до петък ще бъд тестовият период, напомнят от администрацията. В рамките на три дни родителите ще могат пробно да направят регистрация и да създадат профил и електронно заявление, като електронната система ще генерира регистрационен номер...

публикувано на 08.05.24 в 07:45

Гергьовден пред Войнишкия паметник

Разград отбеляза Деня на храбростта и празник на Българската армия 6 май с тържество пред Войнишкия паметник, организирано от Областния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Това съобщиха от пресцентъра на общината. „България има дати в своя календар, които са извор на сила, патриотизъм и национално самочувствие. Длъжни сме да..

публикувано на 06.05.24 в 15:24

Разказ за Сборяново в Лондон

Книгата „Енигмата Сборяново“ беше представена в Лондон. Събитието се реализира по покана на Българския културен институт в британската столица.  Това е второ гостуване на автора Драгомир Богомилов от Исперих в Англия. През 2015-а той подреди в Лондон фотографска изложба, чрез която запозна публиката на Острова с наследството в резервата. Този път..

публикувано на 03.05.24 в 11:20