Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проверяват центровете за пакетиране на яйца

Проверка в центровете за пакетиране на яйца и в търговската мрежа, започва Агенцията по безопасност на храните. Проверката е насочена главно към произхода на яйцата, маркировката, начина на съхранение и реализация и несъответствия в тегловите категории на яйцата. Това съобщи за Радио Шумен директорът на Областната дирекция на агенцията в Шумен д-р Катя Димитрова. Проверката трябва да приключи до края на месеца, съгласно заповедта на изпълнителния директор на Агенцията по безопасност на храните д-р Иван Войнов.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Вода в жегата

Безплатна минерална вода на гражданите в летните жеги ще раздават от утре, 12 юни, служители на дирекция „Социална политика и здравеопазване“ в община Шумен.  Инициативата е заради високите температури, както и предупреждението за прием на повече течности през лятото.  Два ще бъдат пунктовете, на които ще се раздава водата. Първият е пред..

публикувано на 11.06.24 в 14:39

Автомобил удари моторист

Катастрофа между лек автомобил и мотоциклет затруднява движението на кръстовището на бул. "Ришки проход" и ул. "Съединение" в Шумен, съобщи репортер на Радио Шумен. По първоначална информация причината за инцидента е отнето предимство. Мотористът е откаран в шуменската болница за преглед. Там е установено счупване на лявото му рамо. Пострадалият..

публикувано на 11.06.24 в 12:48

Нулев интерес към ваксините

Изключително слаб интерес към поставянето на ваксини срещу коклюш проявяват бременните от Шумен, съобщиха за Радио Шумен от Регионалната здравна инспекция (РЗИ).  През миналата седмица в кабинета на РЗИ не е влязла нито една бъдеща майка. Ваксината е безплатна и препоръчителна.  Бременните трябва да носят актуален документ, който удостоверява,..

публикувано на 11.06.24 в 11:39

67 хиляди работещи в Шуменско

Броят на работещите хора в област Шумен през първото тримесечие на годината е 66 900 души. От тях 38 600 са мъже, а 28 300 са жени, съобщават от Териториалното статистическо бюро - Североизток.  Област Шумен заема 14-то място сред всички 28 области в страната по брой на заетите.  Най-много са работещите в областите София (столица), Пловдив..

публикувано на 11.06.24 в 11:26

Кражба от кафемашина

Около 22:00 часа снощи в дежурната част на полицейското управление в Шумен бил приет сигнал, че неизвестен прави опит да разбие вендинг автомат за кафе.  Към ул.“ Алеко Константинов“ бил насочен полицейски екип. На място е установен 37-годишен мъж от Варна. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен.  За извършено..

публикувано на 11.06.24 в 11:09
Снимката е илюстративна.

Човек на релсите

Човек е бил ударен на жп гарата в Шумен. Информацията не е потвърдена от БДЖ. Но на сайта на компанията е качена информация, че бързият влак Варна – София, който е отпътувал от морската столица в 13.55 часа, вече няколко часа престоява на жп гарата в Шумен.  Единствената информация, която е качена, е за инцидент на железния път

публикувано на 10.06.24 в 16:49
Христо Иванов

Христо Иванов подава оставка

Лидерът на "Да, България" Христо Иванов подава оставка като председател на "Да, България" и тя е приета от изпълнителния съвет на партията. Това обяви самият той след заседание на изпълнителния съвет на партията, която е член на коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България". "Считаме, че този резултат за партиите от нашата коалиция..

публикувано на 10.06.24 в 15:44