Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отхвърлиха жалба за обявяване на регистрацията на кандидата за кмет на Лозница Айхан Хашимов за недействителна

С 4 гласа „за” и 13 „против” Общинската избирателна комисия в Лозница отхвърли жалбата на Джамал Мустафов Палов за обявяване регистрацията на кандидата за кмет на общината Айхан Хашимов от ДПС за недействителна.
Поисканата от областната дирекция на МВР в Разград справка показва, че към 22 юни тази година Хашимов фигурира в националната база данни с настоящ адрес в Турция. Според Избирателния закон, кандидатите за кметове трябва да притежават адресна регистрация на територията на България и по постоянен, и по настоящ адрес. Резултатите от проверката са предадени на Районната прокуратура в Разград. Очаква се становище по казуса да вземе Централната избирателна комисия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Укрити осигурителни вноски

За случай на укрити осигурителни вноски в големи размери съобщават от Областната дирекция на МВР – Разград.  Установено е, че баща и син от Цар Калоян в качеството им на земеделски производители укрили вноските за здраве и за държавно обществено осигуряване на двама работници – 31-годишен от търновското село Върбовка и 38-годишен от Цар Калоян...

публикувано на 23.05.24 в 09:36

Отново дрогиран на пътя

41-годишен мъж е задържан за шофиране след употреба на дрога, съобщават от разградската полиция. Проверката е извършена в 12:30 часа на 22 май. Зад волана на лек автомобил „Фолксваген Поло“ бил водач на метаамфетамин.  При последвалото претърсване в дома на мъжа са иззети полиетиленов плик с тревиста маса и тегло 6,65 грама, реагираща на канабис,..

публикувано на 23.05.24 в 09:31

Ремонтират четири паметника

Областна комисия "Военни паметници" одобри исканията за ремонт на паметници в четири населени места. Това стана на заседание в Областната администрация в Разград, съобщават от местната администрация.  Присъстваха членове на комисията от общините Разград, Исперих, Завет, Кубрат и представител на Министерството на отбраната в комисията – главен..

публикувано на 23.05.24 в 09:06

Нови почетни граждани

Тържествена сесия на Общинския съвет в Исперих ще се проведе днес. Поводът е празникът на града – 24 май.  Ще бъдат гласувани предложенията за нови почетни граждани на Исперих. Номинирани за отличието са дългогодишният преподавател по български език и литература Мария Алкушева и бившият кмет на общината Адил Решидов. Докладната за удостояване на..

публикувано на 22.05.24 в 08:53

2414 честитки от КАТ

818 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в Разградско в периода от 13 до 19 май 2024 година. През посочената седмица екипите на „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР-Разград са съставили 767 фиша и 65 акта.  За неправилно поведение на пътя са санкционирани трима пешеходци и един велосипедист...

публикувано на 21.05.24 в 11:13

Задържаха нелегален мигрант

Нелегален мигрант е установен в област Разград снощи. Това съобщават от полицията. Около 20.10 часа на 20 май на бензиностанция в близост до село Осенец въпросното лице скача от платформа на румънски влекач „Волво“, управляван от 40-годишен гражданин на Букурещ. При проведената беседа лицето твърди, че е на 23 години от Мароко и е преминал нелегално..

публикувано на 21.05.24 в 11:06

Прибраха колата на пиян

57-годишен водач е задържан за шофиране след употреба на алкохол. Това съобщават от разградската полиция. Лек автомобил „Алфа Ромео“ е спрян около 22.15 часа на 19 май в Разград. Пробата на водача с дрегер е отчела 2,28 промила.  Автомобилът е иззет. По случая е започнато бързо производство

публикувано на 20.05.24 в 09:53