Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Декларирените обороти на бензиностанциите скочиха след свързването с НАП

Декларираните обороти от бензиностанциите в страната са нарастнали с 24 млн. лв. след въвеждането на дистанционна връзка с информационната система на НАП. Това са установили от приходната агенция, независимо от намалялото потребление на горива в страната.
До края на март 2012 г. всеки търговец в страната, който приема плащания в брой, трябва да свърже касовия си апарат с приходната агенция, напомнят от НАП. Информация за това дали съществуващо фискално устройство може да бъде модифицирано или се налага купуването на ново е достъпна в сайта на НАП. Подробности за процедурите за изграждане на дистанционна връзка търговците могат да получат на цената на градски разговор на телефон 070018700.
Близо 300 000 фирми трябва да свържат касовите си апарати с НАП до края на март 2012 г. До момента това са направили около 50 000. Санкцията за неизпълнение на изискването е до 10 000 лв. и запечатване на обекта.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Подкрепа за собствен бизнес

Осигурени са финансови средства за насърчаване на безработни, започнали самостоятелна стопанска дейност. Микрокредитирането е до 5000 лв. Това съобщават от Бюрото по труда в Шумен. Финансирането е за жители на общините Венец, Хитрино и Шумен.  А работодателите от тези общини могат да получат финансиране по програми и насърчителни мерки, ако предлагат..

публикувано на 18.06.24 в 09:04

Карти по график

Издаването на карти за градския транспорт в Шумен на пенсионери и на многодетни майки с деца до 18 години се извършва по график, за да не се образуват опашки пред специализираните гишета на Автогарата в Шумен. Това съобщават от „Шумен – Пътнически автотранспорт“ и уточняват, че днес и утре ще се издават карти на хората, родени между 1957 и 1959 г...

публикувано на 18.06.24 в 08:46

Час по дипломация

Обучение по дипломация и международни отношения „Млади дипломати в действие“ ще се проведе днес (18 юни) от 10.00 часа в зала 363 на община Шумен. Обучението ще е съвместно с Общинския младежки съвет - Шумен. Модератори на събитието са Моника Стефанова и Стефан Калинов. В началото на срещата кметът проф. Христо Христов ще отправи поздрав към..

публикувано на 18.06.24 в 08:13

платена публикация
Първо място за "Алкомет" АД

В периода от 12 до 16 юни 2024 г. в Тетевен се проведе XI-ата Национална спартакиада на металоработниците, събирайки най-големите металургични предприятия в България. „Алкомет“ АД се отличи, завоювайки общо 13 купи и с това постигна първо място в комплексното класиране със 143 точки. Второ място зае КЦМ - Пловдив, а трето място остана за "Стомана"..

публикувано на 17.06.24 в 16:39

Нов облик за ученическия стадион

За финансиране по програма на УЕФА ще се бори община Шумен. С 950 000 лв. (без ДДС) трябва да бъде поставена изкуствена настилка и инсталирано ново осветление на ученическия стадион „Цоньо Василев“ в града. За целта общинските съветници трябва да позволят на Българския футболен съюз да ползва съоръжението за 20 години, обясни зам.-кметът Николай..

публикувано на 17.06.24 в 16:21

"Възраждане" за изборите

Партия „Възраждане“ расте, усилено разбиваме статуквото в община Шумен и областта. Така обобщи представянето си на парламентарния вот Веселин Вешев, който е избран за депутат от Шуменския избирателен район. Той подчерта, че в две общини „Възраждане“ са втори – в Смядово и Каспичан, а в Шумен ги делят по-малко от 1000 гласа от..

публикувано на 17.06.24 в 16:10

Баскетболисти тръгват за Макао

Баскетболният отбор на Профилираната природоматематическа гимназия „Нанчо Попович“ се срещна с кмета на община Шумен проф. Христо Христов. Поводът е участието на момчетата на Световните ученически игри в Макао от 23 юни до 3 юли. За да има шанс тимът да пътува до Китай, беше организирана благотворителна акция за набиране на нужните средства,..

публикувано на 17.06.24 в 13:13