Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Условна присъда за замърсяване на язовир

Състав на Разградския районен съд осъди на три години лишаване от свобода условно Мелиха Осман - съпруга на бившия депутат от ДПС Даут Осман и управител на мандрата в разградското село Липник. Тя бе призната за виновна в това, че в периода от 14 април 2004 г. до 12 септември 2008 г. на различни дати е допускала да се замърси язовир „Липник” и с това го е направила опасен за развъжданата там риба и негоден за риболов. Наказанието е с изпитателен срок от 5 години, като през този период тя ще бъде включена в пробационната мярка програми за обществено въздействие. Освен това Осман ще тряба да плати и глоба от 4 987 лв. Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Разград.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Измама по имейл

33-годишна жена от Разград е била измамена чрез имейл, съобщават от разградската полиция. На 4 юни потърпевшата получила в електронната си поща линк, където да актуализира личните си данни и данните на дебитната си карта. След като го направила, от сметката й били източени 4000 лв.  Жената установила кражбата на 5 юни и сигнализирала в полицията. По..

публикувано на 06.06.24 в 09:59

Ученически игри в Разград

Финалите на „Ученическите игри 2024“ по баскетбол и волейбол за момичета от 5 до 7 клас откри зам.-кметът на община Разград Елка Неделчева. В спортна зала „Абритус“ ще се провеждат баскетболните мачове. Срещите по волейбол са във физкултурния салон на Езиковата гимназия „Екзарх Йосиф“. Според предварителната програма, срещите продължават цял ден..

публикувано на 06.06.24 в 09:05

Панорама на гимназиите

Панорама на средното образование организира днес в Кубрат, а на 11 юни в Исперих, Регионалното управление на образованието в Разград. Целта е да се подпомогне кариерното ориентиране на учениците и създаване на равен достъп до качествено образование.  Утвърденият държавен план-прием за средните училища в област Разград е 38 паралелки – 24..

публикувано на 06.06.24 в 08:52

Змия в общината

Двама мъже са задържани за непристойно поведение в Разград, съобщиха от полицията в града.  Около 17:00 часа вчера кметът на Разград Добрин Добрев е подал сигнал, че двама неизвестни са влезли във фронт-офиса в сградата на общината и подхвърлили змия на гишето.  Криминалистите установили, че това са 44-годишен криминално проявен и осъждан мъж и..

публикувано на 06.06.24 в 08:35

Ден на траур в Разград

6 юни е ден на траур в община Разград в памет на Денчо Бояджиев. Днес знамената на всички общински сгради ще бъдат свалени наполовина, а организираните през траурния ден събития и мероприятия ще започват с едноминутно мълчание, ако не могат да бъдат отменени.  Денчо Бояджиев почина на 71-годишна възраст. Той е бил 14   години кмет на Разград, 14..

публикувано на 06.06.24 в 08:29

Иззеха 180 литра ракия

180 литра домашна ракия без документи за произход и заплатен акциз е иззета по време на специализирана операция в Разградско. Алкохолът е предаден на служители от Агенция „Митници“. Това съобщават от разградската полиция. Ракията е конфискувана от 47-годишен мъж в дома му в село Савин. След доклад на дежурен прокурор по случая е образувана проверка.

публикувано на 05.06.24 в 11:51

Отиде си Денчо Бояджиев

Бившият кмет на община Разград е починал на 71-годишна възраст.  „Трудно е да намеря думи, с които да опиша мащабите на тази загуба. Напусна ни голям Човек и приятел, верен другар, изключително харизматична и обичана личност, активен общественик, добър юрист, един от най-успешните кметове на община Разград. Ще бъде запомнен като добър управник,..

публикувано на 05.06.24 в 10:07