Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Условни присъди по делото за фалшивите пенсии в Разград

На три години лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 5 години бяха осъдени 19-те подсъдими по делото за фалшиви пенсии. Те бяха признати за виновни от Разградския районен съд в това, че са използвали документи с невярно съдържание, за да получават без правно основание пенсии за инвалидност.
Севие Мурафова, Ружди Маджунджи, Салиха Осман, Неджмие Фъчъджиева, Мустафа Мухарем, Метин Дживджар, Салиха Наниш, Мелиха Бурукова, Исуф Буруков, Зюлфие Паша, Мустафа Мустафа, Февзие Раимова, Халиме Шакир, Байсе Керван, Метин Мутаф, Салиха Халилова, Цветан Петков, Ремзи Салимов и Завджие Реджеб са успели да вземат приблизително по около 3000-4000 лв., преди случаят да стане обект на разследване от страна на прокуратурата. Те ще изтърпят и пробационната мярка включване в курсове за квалификация и преквалификация и в програми за обществено въздействие.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Подхвърлената змия била препарирана

Досъдебно производство ръководи Районна прокуратура в Разград във връзка със случай на подхвърлена змия в сградата на общината.  Радио Шумен припомня, че вчера двама мъже са посетили гише за плащане на данъци и такси в община Разград, като на тръгване оставили на видно място змия. Това е уплашило общинските служители, които са сигнализирали за..

публикувано на 06.06.24 в 15:18

Мерки срещу ново свличане

Мерки срещу ново свличане на кални маси по пътя Разград - Самуил бяха обсъдени на среща при изпълняващата длъжността областен управител на Разградска област Надя Йорданова днес. Припомняме, че голям участък от пътя беше затворен на 4 юни, тъй като бе покрит с наноси, вследствие на проливния дъжд.  Участъкът все още не е в добро състояние, заяви кметът..

публикувано на 06.06.24 в 14:38

Мъж удари служител на Енергото

52-годишен мъж от село Гецово е задържан за причинена телесна повреда на длъжностно лице по време на изпълнение на служебните му задължения. Човекът бил отчетник към "Енерго Про"..  Около 11:00 часа вчера мъжът ударил с твърд предмет 24-годишния служител. Пострадалият е ударен с дъска по лакътя в опит да се защити, а после и по гърба. По случая е..

публикувано на 06.06.24 в 11:16

Пиян катастрофира с колело

Пиян велосипедист катастрофира. Преди това задържал насила мъж в свой имот. Това съобщават от разградската полиция. Сигналът за пътния инцидент е получен около 14:00 часа вчера. На мястото на произшествието до разклона за село Горичево е намерен в безпомощно състояние 29-годишен мъж. Пострадалият е транспортиран до болницата в Разград, където след..

публикувано на 06.06.24 в 11:08

Измама по имейл

33-годишна жена от Разград е била измамена чрез имейл, съобщават от разградската полиция. На 4 юни потърпевшата получила в електронната си поща линк, където да актуализира личните си данни и данните на дебитната си карта. След като го направила, от сметката й били източени 4000 лв.  Жената установила кражбата на 5 юни и сигнализирала в полицията. По..

публикувано на 06.06.24 в 09:59

Ученически игри в Разград

Финалите на „Ученическите игри 2024“ по баскетбол и волейбол за момичета от 5 до 7 клас откри зам.-кметът на община Разград Елка Неделчева. В спортна зала „Абритус“ ще се провеждат баскетболните мачове. Срещите по волейбол са във физкултурния салон на Езиковата гимназия „Екзарх Йосиф“. Според предварителната програма, срещите продължават цял ден..

публикувано на 06.06.24 в 09:05

Панорама на гимназиите

Панорама на средното образование организира днес в Кубрат, а на 11 юни в Исперих, Регионалното управление на образованието в Разград. Целта е да се подпомогне кариерното ориентиране на учениците и създаване на равен достъп до качествено образование.  Утвърденият държавен план-прием за средните училища в област Разград е 38 паралелки – 24..

публикувано на 06.06.24 в 08:52