Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Русе организират Тематична читалня „Здравей, лято!“

Снимка: Архив
Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ в Русе организира Тематична читалня „Здравей, лято!“. В нея ще бъдат представени книги и периодични издания за туристически забележителности, маршрути и почивните бази. За улеснение на посетителите ще бъдат предложени рекламни брошури, както и сайтове, които предоставят необходимата информация за хотели, къмпинги, къщи за почивка, за цените и условията в тях.
През целия ден библиотечни специалисти от сектор Читалня ще разясняват как да се търси необходимата информация в Интернет, как могат да се резервират места за почивка, да се закупят по електронен път билети за транспорт, какви са правата ни по време на почивка, както и информация за правна защита според законодателството на ЕС, и дори как да се погрижим за домашните любимци по време на отпуска.
Тематичната читалня „Здравей, лято!“ ще бъде отворена днес от 9.00 до 17.00 часа във фоайето на втория етаж на библиотеката.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Одата на радостта на кръгъл час

Химнът на Европейския съюз – „Одата на радостта“, звучи от Градския часовник в Русе по случай 9 май - Денят на Европа.  Гонгът на часовника ще се чува на всеки кръгъл час през днешния ден с музиката на химна, за чието създаване преди 200 години Лудвиг ван Бетовен използва стиховете на големия германски поет Фридрих Шилер. Инициативата е по идея на..

публикувано на 09.05.24 в 11:13

Движението по Дунав мост е възстановено

Приключи ремонтът на пропадналия преди дни участък на Дунав мост при Русе, съобщават от областната администрация в дунавския град. Движението в българския участък на съоръжението вече е напълно възстановено.  Припомняме, че миналата събота на около 100 метра на излизане от ГКПП „Дунав мост“ на съоръжението се отвори близо половин метрова дупка...

публикувано на 08.05.24 в 17:55

Авариен ремонт на „Дунав мост“

Променя се организацията на движение в 20-метров участък от „Дунав мост“ при Русе заради аварийни ремонтни дейности, информират от Агенция „Пътна инфраструктура“. От 8 ч. до 20 ч. днес всички автомобили ще преминават двупосочно поетапно в лентата за Гюргево. Трафикът ще се регулира от сигналисти. Точно преди Великден в българския участък на..

публикувано на 08.05.24 в 06:24

Честит празник, Русе!

На 6 май Русе отбелязва своя празник. Началото на тържествата беше дадено с литургия в храма "Св. Георги", където се съхранява частица от мощите на светеца- покровител на града.  Треньорът по бокс Илия Сяров получи тържествено званието "Почетен гражданин на Русе" днес и така беше поставено началото на светското отбелязване на Празника на града...

публикувано на 06.05.24 в 14:35

Русе празнува

Тържествата в Русе, който празнува на 6 май Празник на града, започнаха с литургия в храма "Св.Георги".  В 10:30 ч. в Кръглата зала в сградата на общината ще се проведе церемонията по удостояване със званието „Почетен гражданин на Русе“, а от 11:30 ч. пред Паметника на Сръбско- българската война ще започне официалната церемония по случай Деня на..

публикувано на 06.05.24 в 09:10

Пропадане на Дунав мост

Дупка с размери приблизително 30 на 40 см. се отвори в българския участък на Дунав мост при Русе. Тя е буквално на 100 метра от началото на моста в посока Румъния, съобщават от областната администрация в дунавския град. Водачите на превозни средства трябва да шофират с ниска скорост и с повишено внимание в участъка. Причината за пропадането е..

публикувано на 04.05.24 в 12:11

Пеша из Русе

Безплатните пешеходни обиколки на Русе „Ruse Summer Free Tour“ започват от днес, 4 май. Те са както за българските и чуждестранните гости, така и за жителите на града, а техният маршрут включва най-емблематичните сгради и места в централните части на Русе. И тази година обиколките ще се провеждат всяка събота от май до септември включително...

публикувано на 04.05.24 в 11:50