Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриват още една денонощна аптека в Шумен

Денонощна аптека ще бъде открита в сградата на новата поликлиника в Шумен. Това стана ясно на проведеното днес заседание на Постоянната комисия по „Бюджет и финанси” в общината. Предложението за денонощната аптека е на управителя на лечебното заведение д-р Валентин Петров. Той обаче иска от съветниците на предстоящата редовна сесия на Общинския съвет, която ще се проведе на 27 февруари, да бъде освободен от отчисляване на дивидент за миналата година. Със сумата, която е в размер на 15 000 лева, ще бъде закупена и нова медицинска апаратура. В докладната си до местните парламентаристи д-р Петров е посочил, че ще бъде закупен нов дигитален рентгенов апарат, ще бъде направен ремонт на помещението за този апарат, както и на офиса, в който ще се помещава новата денонощна аптека. С парите ще се осигури нова апаратура и за „Физиотерапия”-та в поликлиниката, като изцяло ще бъде ремонтирано и помещението, в което ще се извършват оздравителните процедури.

Припомняме, че по-рано днес областният управител Венцислав Венков обяви, че от четвърти март в Шумен ще заработи и друга денонощна аптека – на улица „Генерал Радецки” в квартал „Боян Българанов”, в близост до Многопрофилната болница.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Блиц турнир по шахмат

14 мъже и 9 жени от шест града участваха в шахматния турнир по блиц, организиран от Спортния клуб на глухите в Шумен. Турнирът се проведе в Шахматния дом и събра едни от най-добрите шахматисти от Силистра, Варна, Шумен, Търговище, Попово и Горна Оряховица.  При мъжете след оспорвана игра първи стана Георги Спасов от Горна Оряховица с 12 и половина..

публикувано на 21.10.24 в 11:48

Иззеха колите на трима пияни

Трима водачи бяха засечени да шофират след употреба на алкохол вчера, съобщават от шуменската полиция. беките им автомобили са иззети. Първият случай станал около 02:20 часа на 20 октомври на кръстовище на бул. „Симеон Велики“ и ул. “Алеко Константинов“ в Шумен. Екип на пътна полиция спрял за проверка водач на лек автомобил "Опел". Зад волана бил..

публикувано на 21.10.24 в 11:14
Проф. Христо Пимпирев

Антарктическият стопаджия в Шумен

Представяне на съавторската си книга „Антарктическият стопаджия“ ще направят полярните изследователи проф. Христо Пимпирев и Иглика Трифонова. Те ще гостуват в Шумен на 24 октомври с две срещи. От 15:00 ч. в Народно читалище „Добри Войников – 1856“ те ще се срещнат с възпитаници на шуменските училища, а от 17:30 ч. в Регионалната библиотека „Стилиян..

публикувано на 21.10.24 в 10:02

Подготвят възпоменателна изложба

Възпоменателна изложба по повод 1 година от кончината на проф. д-р Ростислава Тодорова-Енчева организират от Дружеството на шуменските художници. Поради това се събират творби на нейните студенти в Шуменския университет до 15 ноември.  Експозицията ще бъде открита на 6 януари 2025 г. в Художествената галерия "Елена Карамихайлова" в Шумен...

публикувано на 21.10.24 в 09:33

Нови кметове в Шуменско

Халил Осман е избран за кмет на с. Ясенково, община Венец, на първи тур. Емине Еюбова спечели изборите за кмет на кметство в с. Висока поляна. Това сочат решения на общинските избирателни комисии във Венец и Хитрино, съобщава БТА. Кандидатите за кмет на село Ясенково бяха двама. Новоизбраният кмет Халил Осман е получил 661 действителни гласа.  Със 76..

публикувано на 21.10.24 в 08:27

Спокойно протичат изборите в двете шуменски села

30,23% е избирателната активност към 12:30 ч. в село Ясенково от Община Венец. Това показва справка в сайта на Общинаската избирателна комисия. От 2038 жители на селото, които имат право на глас, своя вот са дали 616 души. Спокойно протичат изборите и в село Висока поляна. Това каза за Радио Шумен председателят на Общинската..

публикувано на 20.10.24 в 13:26

Втори ден "BEST 2024"

Втори ден в Шумен се провежда Технологичното събитие "BEST 2024" – форум, който за поредна година събира  представители на бизнеса, науката, образованието и технологиите, с цел да направи реално работеща връзката между тях. Това е каузата на организаторите от Шуменския технологичен институт, които и тази година са поканили в лекторския панел..

публикувано на 19.10.24 в 10:51