Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без вода е поповското с. Осиково

Снимка: БГНЕС

Без вода е западната част на поповското село Осиково, съобщават от „Водоснабдяване – Дунав”. Дежурна група на водното дружество ще отстранява три аварии по вътрешната водопроводна мрежа. Според Михаил Михайлов от район Попово, очаква се проблемите да бъдат отстранени до 15 часа. С нарушено водоподаване ще бъдат и част от абонатите на Горско Абланово.Там ще бъде прекъснато водозахранването на два необитаеми имота и вода ще има до 12 часа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Омуртаг празнува

Омуртаг отбелязва днес празника на града. На тази дата преди 36 години е полетът в Космоса на родения в Омуртаг Александър Александров.  Днес в празничния ден Историческият музей в Омуртаг, където е изложен един от скафандрите на Александров, работи със свободен вход.  Преди обед имаше ритуал по издигане на знамената. В празничната програма..

публикувано на 07.06.24 в 14:25

Забраниха брането на липов цвят

Заповед за забрана на брането на липов цвят издаде кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров. Според нея, не е позволено и рязането, чупенето на клони и увреждането на дърветата, както и смитането на липовия прашец и ползването му за търговия.  Контролът в рамките на града се осъществява от Общинските предприятия „Флора“ и „Социални и охранителни..

публикувано на 07.06.24 в 08:51
Община Попово

Кухня и столова за деца

К ухня и столова са изградени в Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания и Центъра за обществена подкрепа в Попово, информира БТА. Чрез подобряване на материално-техническата база се осигурят условия за здравословно хранене и придобиване на умения за самостоятелен живот на потребителите, обясни директорът на структурата..

публикувано на 07.06.24 в 08:47

Обновяват спортна зала

Обществена поръчка за избор на изпълнител на ремонта на спортна зала „Иван Ангелов“ обяви община Търговище, съобщиха от администрацията.  Заложените дейности предвиждат цялостно обновяване на спортното съоръжение, което е строено в периода 1959-1964 година. Предвидени са мерки за повишаване на енергийната ефективност – ще бъде подменена дограмата и..

публикувано на 07.06.24 в 08:44

Преглед по време на ваканция

Имаме право да получим медицинска помощ от всеки личен лекар, зъболекар или лечебно заведение в България, ако сме здравноосигурени. За това напомнят от Райнната здравна каса в Търговище в сезона на отпуските. За децата до 18 години неотложната медицинска помощ е безплатна, възрастните заплащат потребителска такса от 2 лв.и 90ст. и 1 лв. за..

публикувано на 07.06.24 в 08:30

Обновяват детски кътове

Продължава обновяването на детски площадки в Търговище.  Реновирана е комбинираната площадка до блок № 41 в квартал „Запад“ 2. Старите настилки са подменени. Монтирани са и нови съоръжения за игра, поставена е и тенис маса. Нова е и оградата около зоната за игра.  Следващата площадка, която ще бъде обновена, е тази на ул. „Скопие“. Там вече се..

публикувано на 05.06.24 в 08:24

Спасиха три малки кълвача

Три малки птичета от вида кълвач са били спасени от служители на пожарната в Търговище, съобщават от търговищката полиция. Огнеборците се отзовали на получен на 2 юни сигнал за опасно надвиснал голям клон на дърво на ул. „Палаузов“ в областния град. При пристигането на място те установили, че клонът вече се бил отчупил и паднал в двора на жилищен..

публикувано на 03.06.24 в 11:10