Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Русе с награда от Съвета на руските сънародници в България

Почетен знак от Координационния съвет на руските сънародници в България получи кметът на Русе Пламен Стоилов. Отличието бе връчено на Празника за Деня на Русия, който се състоя в Доходното здание. За събитието, което се провежда за пръв път в Русе, пристигнаха стотици гости руските клубове в цяла България, от Москва, както и представители на Руската църква у  нас. Наградата е за принос в развитието на руско-българските взаимоотношения и активното съдействие на руските сънародници в България.Домакин на седмата церемония „Соотечественник года – 2014” бе генералният консул на Русия Владимир Климанов.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пари за спортните клубове

Новата Наредба за условията и реда за финансово подпомагане на спортните клубове и спортните дейности в община Русе беше приета днес от Общинския съвет с пълно единодушие. Според разпоредбите в нея, размерът на средствата не може да бъде по–малък от 3% от общинския бюджет.  Документът регламентира както условията за кандидатстване за общинско..

публикувано на 24.10.24 в 13:45
Снимката е илюстративна

Катастрофа затвори път

Катастрофа затвори движението по пътя Русе - Бяла край разклона за село Иваново. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".  По първоначална информация, произшествието е станало между няколко леки автомобила и камион. Веднага на място са изпратени екипи на полицията и на "Спешна помощ".  При инцидента леко са пострадали две жени...

публикувано на 24.10.24 в 12:31

Симулация на авиокатастрофа

Симулация на авиокатастрофа в местността "Стълпище" се проведе край Русе. Мащабното учение събра екипите за извънредни ситуации от няколко институции на брега на Дунав тази сутрин. Стартът на дейностите беше даден от заместник-министъра на транспорта и съобщенията Живко Петров, който заяви, че е доволен, че подобна тренировка се провежда,..

публикувано на 24.10.24 в 12:17

Солени глоби за хвърлен фас

Повишиха глобите за замърсяване на обществените места в Русе. Това стана с решение на Общинския съвет днес, който единодушно одобри изменението в Наредба № 3, което предвижда по-високи санкции за хвърляне на угарки от цигари, билети от градския транспорт и други малки отпадъци по улиците и тревните площи. Целта на изменението е да се подобри..

публикувано на 24.10.24 в 11:48

Мащабно учение в Русе

Два военни хеликоптера се очаква да се включат в мащабното учение за търсене и спасяване на пострадали при авиационно произшествие по поречието на Дунав, съобщават от областната администрация в Русе. Тренировката ще се проведе в местността „Стълпище“ край село Мечка.  Предвижда се симулация на търсене и спасяване на пострадали при авиационно..

публикувано на 24.10.24 в 09:07

Русенска област води по катастрофи

Русенска област е на първо място в страната по пътнотранспортен травматизъм и причините за това са лошата инфраструктура и липсата на добра организация на транспорта. Това стана ясно на форум за пътната безопасност, който се провежда в Русе.  Над 5000 са тежките катастрофи от началото на годината, 362 души са загинали, близо 7000 – ранени.  Форумът..

публикувано на 23.10.24 в 15:19

Деца срещу насилието

Два червени дъба бяха засадени в парка на Ценово, а в двора на Основното училище „Христо Ботев“ – брезичка, за която ще се грижат възпитаниците на учебното заведение. Дейностите са част от националната кампания за превенция на насилието и злоупотребата с деца, която ще продължи три месеца. Инициативата е на Държавната агенция за закрила на..

публикувано на 23.10.24 в 13:50