Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Разградко са подадени 760 молби за еднократна помощ за първокласници

Снимка: Биляна Борисова

760 молби – декларации за отпускане на еднократна помощ за първокласници са подадени до момента в Разградска област, съобщават от Регионалната дирекция „Социално подпомагане”. Одобрени са 689 документа за 694 деца. Отказите са 8. Останалите 63 молби все още се обработват. Крайният срок за подаване на документите е 30 септември. Размерът на подпомагането е 250 лева. През миналата година еднократна помощ бе отпусната за 816 първокласници от Разградска област.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Планират общи проекти

Различни сфери за бъдещо съвместно сътрудничество между областните управители на   Велико Търново и Разград обсъдиха екипи от двете администрации. Поводът за срещата беше предстоящата възможност за реализиране на проекти на мерки за енергийна ефективност на административни сгради – държавна собственост с европейско финансиране от  Програма..

публикувано на 03.10.24 в 14:39

Разходка в парка

С разходка в парка Разград отбелязва Световния ден на ходенето в събота. Спортната проява е насрочена за 10:00 ч. пред "Ронда" в Градския парк. Всички желаещи ще могат да извървят маршрут с дължина 2 км. на територията на парка. За по-малките участници е предвидена стрелба във футболна врата от въздуха. О рганизаторите са предвидили томбола с..

публикувано на 03.10.24 в 08:57

Детски полицейски управления

Детски полицейски управления бяха сформирани към районните управления в Кубрат и Исперих, съобщават от областната дирекция на МВР в Разград.  В продължение на две учебни години третокласници от основното училище в село Брестовене и ученици от Основното училище „Христо Ботев“ в Исперих ще научат повече за дейността на охранителна полиция, за..

публикувано на 03.10.24 в 08:51

Малки полицаи в Разград

Две Детски полицейски управления бяха сформирани тази седмица в Разград, съобщават от полицията. Дейността им е по дългосрочната превантивна програма на МВР, чиято цел е да повиши доверието към полицията и да формира гражданска активност. Членове на детските полицейски управления са петокласници от математическата гимназия „Никола Обрешков“ и..

публикувано на 02.10.24 в 09:45

Профилактични прегледи

Безплатни скринингови прегледи организира Регионалната здравна инспекция в Разград. Те ще продължат до 22 ноември.  Могат да се възползват всички пациенти независимо от здравноосигурителният статус.  Прегледите при различните специалисти ще се извършват след предварително записване. Телефоните са посочени в сайта на РЗИ-Разград. 

публикувано на 02.10.24 в 09:11

Нов асфалт в селата

Стартираха ремонтите на улици в 21 села в община Разград, общата инвестиция е 1 000 000 лв., съобщават от общинската администрация.  Ремонтните дейности се извършват по проект за обновяване на улици, паркинги, междублокови пространства, тротоари и алеи в новия гробищен парк в Разград. Договор по нея е сключен с фирма „Пътно строителство“ АД. В..

публикувано на 02.10.24 в 08:32

50 000 лева гаранция за Манукян

Диригентът Левон Манукян е освободен под парична гаранция в размер на 50 000 лв., потвърди наблюдаващият прокурор Галин Гавраилов.  Вече бившият директор на Театрално-музикалния и филхармоничен център в Разград има наложена забрана да напуска страната. Манукян е с обвинение за длъжностно присвояване в особено големи размери чрез фиктивно..

публикувано на 01.10.24 в 10:55