Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Условна присъда за 18-годишен, причинил смъртта на човек в катастрофа

Условна присъда от 1 година затвор с тригодишен изпитателен срок получи днес от Разградския окръжен съд 18-годишният Цветан Димов. Той бе признат за виновен в това, че на 28 февруари тази година е причинил по непредпазливост смъртта на Венцислав Василев, като е нарушил правилата за движение по пътищата, преминавайки на червен светофар със скорост от 72,5 км в час. Първоначалната присъда на подсъдимия бе година и половина, но тя бе намалена с една трета, тъй като делото се гледа по съкратената процедура. Цветан Димов призна изцяло вината си пред съда. Той бе лишен от правото да управлява моторно превозно средство за срок от три години. Като частни обвинители по делото се явиха синът и дъщерята на убития при катастрофата мъж. Съдът присъди на Димов да им плати 3 300 лв. адвокатски хонорари, плюс 564 лв. разноски по досъдебното производство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Глоба за скандал пред кметството

Мъж и жена са наказани с парична глоба от Районния съд в Кубрат за хулиганска проява, нарушаваща обществения ред. Това съобщават от разградската полиция. Скандалът станал около 8.30 часа на 25 септември пред кметството в село Юпер. 30-годишният мъж и 45-годишната жена влезли в пререкание с 54-годишна жена, като я обиждали и заплашвали със..

публикувано на 26.09.24 в 13:58

В ареста за наркотици

Трима пътници в лек автомобил са задържани в ареста за наркотици, съобщават от разградската полиция. Колата е спряна снощи за проверка в разградското село Ушинци. Проверени са 32-годишният водач и тримата пътници.  У 34-годишния от мъжете са открити 5 полиетиленови пликчета с бяло кристалообразно вещество, което при тестване реагира положително на..

публикувано на 26.09.24 в 13:47

2 милиона за нов асфалт

С демонтаж на стари улични бордюри, които са почти на нивото на пътното платно, започнаха дейностите по текущия ремонт на тротоара на ул. „Дунав“ в Разград.  Кметът на общината Добрин Добрев извърши оглед на обекта, който е част от обществена поръчка за обновяване на улици, паркинги, междублокови пространства, тротоари и алеи.  Общата стойност е над..

публикувано на 26.09.24 в 09:21

Европа - общо наследство

Традиционните Дни на културно-историческото наследство започват в Исперих започват, информира БТА. За поредна година Историческият музей се включва в това европейско движение под мотото „Европа – общо наследство“.  Тази година дните преминават под знака на 40-годишнината на Историческия музей в лудогорския град.  На 26 и 27 септември..

публикувано на 25.09.24 в 12:49

Възрастна жена даде 9000 на измамници

87-годишна жена от Лозница станала жертва на телефонна измама. Това съобщават от разградската полиция. Около 8.00 часа на 23 септември тя получила обаждане от непознат номер, в което жена й съобщила, че дължи 35 000 лв за изразходвана електроенергия. Час по-късно последвало второ обаждане от мъж, който обиждал и заплашвал потърпевшата, подтиквайки я..

публикувано на 25.09.24 в 10:54

Купуват медицинска апаратура

ДКЦ I - Разград ще закупи със собствени средства дигитална мамографска система за около 200 000 лева. Решението е гласувано на общинска сесия в Разград, съобщиха от общинската администрация. Настоящият мамограф е закупен преди 18 години и тогава е бил втора употреба, обясни управителят на здравното заведение д-р Николай Денев. Той увери, че..

публикувано на 25.09.24 в 08:23

С коктейл от дрога зад волана

Лек автомобил „Ситроен С3“ е спрян около 00.15 часа на 24 септември по бул. „Априлско въстание“ в Разград.  В хода на полицейската проверка 36-годишният водач е изпробван с дръг тест, който отчел резултат, положителен на амфетамин, метаамфетамин и метадон.  Шофьорът е задържан в РУ-Разград. По случая е образувано бързо производство.

публикувано на 24.09.24 в 09:40