Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

153 жилищни сгради в Търговище отговарят на условията за саниране

153 жилищни сгради в Търговищка област отговарят на условията за включване в Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилища. Предварителните данни бяха изнесени по време на информационната среща по темата, в която участва заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. На условията на програмата отговарят най-много сгради в Търговище - 120, в които живеят 8 235 домакинства, каза областния управител Светлин Бонев. В Попово жилищата са 23 с 1 523 семейства, в Омуртаг - 8 с 498 домакинства, а в Антоново - 2 жилищни сгради с 118 домакинства. Принципа „Пръв по време, пръв по право”, по който ще се раздават парите за саниране ще покаже, че общините ще бъдат финансирани, без да се делят кметовете по партиен принцип, посочи заместник министъра Николай Нанков. „Там, където имаме регистрирани сдружения, желание и готовност от страна на общинските администрации, ще имаме реализирани сгради. По никакъв начин не делим кметовете на червени или сини. Предоставяме финансов ресурс на всички като правителство и като държава”, каза Нанков и прикани собствениците да регистрират сдружения колкото се може по-бързо.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кметът на Омуртаг остава под домашен арест

Окръжният съд в Търговище не уважи искането за по- лека мярка за неотклонение от „домашен арест“ за Е. Е., обвинен в участие в организирана престъпна група. Това съобщиха от съда. Съдебното заседание днес се проведе при закрити врата поради наличие на класифицирана информация.  Защитата на Е. Е. поиска по- лека мярка „подписка“ с мотив, че..

публикувано на 09.05.24 в 17:01

74-годишен открадна отново

Служители на РУ-Търговище са задържали извършител на кражба на мобилен телефон.   Това съобщиха от Областната дирекция на МВР.  Това е 74- годишен мъж от търговищкото село Пробуда.  Между 15:00 до 16:00 ч в сряда от магазин за техника- втора употреба в Търговище той е задигнал мобилен телефон „Хонор Меджик“ – собственост на мъж от същия град...

публикувано на 09.05.24 в 12:56

Искат по- лека мярка за Ешрефов

Дело за промяна в мярката за неотклонение на кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов ще гледа днес Окръжният съд в Търговище.  Искането е за по-лека мярка и е направено от защитата на задържания.  Ешрефов е обвиняем за участие в организирана престъпна група за извършване на престъпления по служба в община Омуртаг. За ръководене и участие в същата група..

публикувано на 09.05.24 в 11:01

Болница на търг

Хирургическият блок в Търговище ще бъде продаден на търг.  Това каза за Радио Шумен кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров.  Извършена е оценка на земята, която е около 14 декара и заедно със сградата първоначалната оценка е 5 млн. лева.  „Искаме да  продадем сградата на Хирургичния блок, заедно със земята под нея, и която я купи да я..

публикувано на 08.05.24 в 14:59

Неучебен ден за празника

Официалният празник на Търговище, 14 май, ще бъде неучебен ден за учениците в общината.  Това е записано в заповед на кмета д-р Дарин Димитров.  Отпадането на учебните занятия се отнася за всички училища – както за общинските, така и за държавните.  Заповедта е публикувана в сайта на местната администрация.

публикувано на 08.05.24 в 11:42

Постоянен арест и за брата на кмета на Омуртаг

Варненският апелативен съд отмени домашния арест за Джафер Ешрефов – брат на кмета на Омуртаг, и постанови „задържане под стража“. Определението е окончателно. Първоначалната мярка беше взета от Окръжен съд – Търговище. От защитата поискаха по-лека мярка, тъй като клиентът им е с влошено здраве след операция, но магистратите не приеха доводите...

публикувано на 03.05.24 в 08:20

Син наби майка си

Сигнал за домашно насилие е получен вчера следобед в Районното управление в Попово. Това съобщават от Областната дирекция на МВР – Търговище. Установено е, че 29-годишен мъж от града причинил лека телесна повреда на майка си, след като нанесъл на жената удари в областта на тялото и на главата. Насилникът е задържан за срок но 24 часа. По случая е..

публикувано на 02.05.24 в 11:27