Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Иванов: БСП е против обединението на цивилното и военното разузнаване

Снимка: Радио Шумен

Депутатите от ГЕРБ внесоха миналата седмица в Народното събрание четири законопроекта за сектор „Сигурност”. Пакетът касае Националната служба за охрана, военното разузнаване, Държавната агенция „Разузнаване” и управлението на системата за защита на националната сигурност. „Може би наистина е назрял моментът да бъдат приети такива закони“, коментира пакета проектозакони шуменският депутат Иван Иванов. „БСП е против обединението на цивилното и военното разузнаване, както и срещу политическото кадруване в сектора“, каза Иван Иванов, който е член на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в НС.
„Законова рамка със сигурност ще даде повече спокойствие в системата. В момента няма причина да искаме двете разузнавания да се обединяват“, обясни Иванов.
Иван Иванов очаква пакетът закони в сектор „Сигурност” да бъде приет до лятната ваканция на народните представители.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

11,5 литра на квадрат снощи

Между 4 и 18 литра на квадратен метър са падналите валежи през изминалото денонощие в Шуменско, съобщиха от Хидро-метеорологичната обсерватория в Шумен. В Тодор Икономово са измерени най-много количества – 17,5, в Хърсово - 15, а в района на Шумен - 11,5 литра на квадратен метър. Най-малко дъжд е валял в Нови пазар – малко над 4 литра. Жълт код за..

публикувано на 04.06.24 в 11:31

Планово без ток

Спирания на тока в Североизточна България: Област Разград От 08:30 ч. до 17:00 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на селата Сваленик и Костанденец, както и в част от Цар Калоян. Област Русе За времето от 08:00 ч. до 16:00 ч. ток няма да има в селата Табачка, Сваленик, Просена и..

публикувано на 04.06.24 в 06:54

Слънце и дъжд с гръмотевици

Между 17° и 20° бяха температурите в 6:00 ч. тази сутрин в Североизточна България. В Шумен са измерени 17°, атмосферното налягане е 986 хектопаскала, малко по-ниско от средното за месеца, още малко ще се понижи, а относителната влажност на въздуха - 97%. Падналите валежи снощи в повечето райони бяха слаби – до 3 мм, но в Разград –..

публикувано на 04.06.24 в 06:15

Изплащат пенсиите от петък

Изплащането на пенсиите за юни чрез пощенските станции ще започне на 7 юни (петък) и ще завърши на 20 юни (четвъртък), съобщиха от пресцентъра на НОИ. Преводите на сумите за юнските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени в петък. Датата за изплащане на обезщетенията за безработица през..

публикувано на 03.06.24 в 10:48

Планово без ток

Поради извършване на ремонтни дейности, временни прекъсвания на електрозахранването днес са възможни в: Разград О т 09:00 ч. до 17:00  в района на: гр. Лозница, ТП 9; ул. "Яне Сандански"; ул. "Гео Милев"; ул. "Елин Пелин"; ул. "Йордан Йовков"; ПС "Каменна чешма"; ПС ВИК Лозница; Хлебозавод Лозница. Временни смущения в..

публикувано на 03.06.24 в 07:26

Горещ понеделник

Днес ще преобладава слънчево време, по-късно през деня ще има временни увеличения на облачността и главно във вътрешността на района следобед както и в часовете преди полунощ се очаква краткотраен дъжд с гръмотевици.  Ще бъде почти тихо, следобед със слаб до умерен вятър от юг и югоизток.  Минимални температури между 15° и 20°, максимални от 30° до..

публикувано на 03.06.24 в 06:47

Седмична прогноза

В първия ден от новата седмица преди обяд ще преобладава слънчево време, но следобед ще има временни увеличения на облачността и на отделни места, главно в Лудогорието и по поречието на Дунав, ще превали краткотраен дъжд. Възможни са и гръмотевици.  Ще духа слаб до умерен вятър от южна четвърт. Минималните температури ще са между 15° и 20°, а..

публикувано на 02.06.24 в 16:10