Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 25 април избират председател на АБВ

Снимка: БГНЕС

Симпатизантите на АБВ ще могат да дадат своя глас при избора на председател на партията на 25 април. Това заяви в Русе заместник-председателят на АБВ Румен Петков. Според критериите за вота, новият лидер на формацията ще бъде с общо гласуване ден преди Националната конференция. Така изборът ще се провежда с две урни. „В едната ще бъдат гласовете на членовете на АБВ, които ще определят и председателя на партията. Във втората ще се събират вотовете на симпатизантите, които ще могат да изявят отношението си към един или друг кандидат“, обясни Петков. 12 648 членове на АБВ ще гласуват в стационарни и мобилни секции. Вече е стартирал процесът на набиране на номинации за председател, който ще продължи до 12 април. „Десет дни по-късно трябва да са готови и избирателните списъци“, уточни Румен Петков.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Времето през новата седмица

През първата половина от седмицата ще преобладава ясно и слънчево време. Сутрин, най-вече край водните басейни, ще има условия за образуване на мъгли. Ще духа слаб до умерен вятър от север и североизток, който във вторник ще отслабне и ще се ориентира от източна четвърт.  В понеделник във вътрешността ще остане сравнително студено, ще има условия..

публикувано на 20.10.24 в 16:30

Частични и нови избори за местна власт

Нови избори за кмет се провеждат днес в община Омуртаг. Мястото си оспорват четирима кандидати. Двама кандидати, издигнати от политически партии и двама независими са в битка за гласовете на избирателите в общината. Сред тях е и доскорошният кмет. Той беше отстранен след като с решение на Върховният административен съд (ВАС) местния вот в общината от..

публикувано на 20.10.24 в 07:40

Слънчева, но студена неделя

Между 0° и 4° бяха температрите в 6:00 ч. тази сутрин в региона. В Шумен температурата бе 1°, атмосферното налягане 1003 хектопаскала – много по-високо от средното за месеца, слабо ще се повишава, а относителната влажност на въздуха – 96%. И днес ще преобладава слънчево, но сравнително студено за октомври време. Сутринта във вътрешността..

публикувано на 20.10.24 в 07:40

Готови за кметски избори в Шуменско

Над 40 полицейски служители са ангажирани преди и по време на провеждането на частични избори за кметове в селата Висока поляна, община Хитрино, и Ясенково, община Венец. Изборите ще се проведат утре, на 20 октомври, седмица преди извънредните парламентарни избори.  Секциите вече са под полицейска охрана. Предприети са всички необходими мерки за..

публикувано на 19.10.24 в 17:25

Благотворителен базар

"Специално бурканче – за специален човек" – така се нарича Благотворителният базар, организиран от Ученическия съвет на СУ "Христо Ботев" в гр. Тутракан. Различни продукти – сладка, туршии и лютеница – приготвени от учениците и техните родители, предлагат на базара. Събраните средства са предназначени за изграждане на купол за..

публикувано на 19.10.24 в 12:14
мрежата от пояси

Застрашени са полезащитните горски пояси

Нужна е нова политика и промяна в нормативната база и финансирането в сектор „Гори“, за да бъде възстановена мрежата от изсъхналите полезащитни горски пояси. Създаването на 1 декар нов полезащитен пояс струва 4116 лв., а приходите от дървесина от същата площ са средно 926,40 лева при ясена и 489,22 лева при акацията. Данните изнесе зам.-директорът..

публикувано на 19.10.24 в 11:36

Слънчево и студено в събота

В 6:00 ч. тази сутрин измерените температури в Североизточна България са: 0 градуса в Шумен и Търговище, 2 градуса в Русе и 3 градуса в Разград и Силистра. В Шумен атмосферното налягане е 1000 хектопаскала – много по-високо от средното за месеца (993.1), слабо ще се повишава; относителната влажност на въздуха е 94%. И днес ще преобладава..

публикувано на 19.10.24 в 07:06