Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засякоха неправоспособен и пиян мотоциклетист

Неправоспособен и пиян водач на мотоциклет без регистрационни номера паднал от мотора си пред полицаи, които разследвали друг инцидент около 01.50 часа тази нощ във Венец. Преди това, около 23 часа, на кръстовището на ул. „Паисий Хилендарски” и главен път Силистра-Шумен водач на лек автомобил Фолксваген „Голф” не пропуснал движещия се с предимство товарен автомобил „Скания” и се ударил в него. Следствие на удара автомобилът се блъснал в Опел „Астра”, който чакал на ляв завой. Докато тече разследването на инцидента, пътните полицаи видели моториста. Установили, че това е 25-годишен мъж от село Борци. Дрегерът отчел 1,77 промила алкохол в издишания от водача въздух. Освен това мотоциклетът бил без регистрационен номер, а мъжът - неправоспособен, Задържан е за срок до 24 часа в полицейския арест.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Проф. Христо Христов - кмет на община Шумен

Приемен ден на кмета

Кметът на Шумен Христо Христов ще има приемен ден днес. Срещата с градоначалника е от 14:00 часа в зала 203 на общинската администрация.  От 10:00 до 13:00 часа приемни за граждани в кабинетите си ще имат ресорните заместник-кметове, секретарят на общината и главният архитект.  От 10:00 часа в стая 317 в общината приемен ден ще има и председателят..

публикувано на 30.09.24 в 08:48

Хайгашод Агасян ще пее за децата

Известният композитор и изпълнител Хайгашод Агасян ще бъде гост на детската публика от Шумен. Концертът с любими негови детски песни ще се проведе днес - 30 септември, от 13.00 часа в концертната зала на НЧ „Добри Войников-1856“. Събитието е посветено на 75 години от създаването на детския отдел на библиотеката към читалището. Входът е..

публикувано на 30.09.24 в 08:39

Консулът на Турция в Бургас посети Хитрино

Възможностите за инвестиции и задълбочаване на връзките между община Хитрино и турски общини, бяха част от темите, по които разговаряха представители на администрацията в Хитрино и Генералният консул на Република Турция в Бургас Толга Оркун. Дипломатът беше на посещение в региона заедно с кмета на Къркларели Дерия Булут. Гостите бяха запознати..

публикувано на 29.09.24 в 09:02

Оживяват стари занаяти и бойни техники

С демонстрации на занаяти, бойни игри и техники и с представяне на средновековния бит и култура в Шумен продължава Международният исторически фестивал „Доблест и слава“. Представителите на клубове за исторически възстановки от страната и чужбина по атрактивен начин показват моменти от живота в различни исторически епохи. Пенко Цанков от Варна и..

публикувано на 28.09.24 в 14:08

Пари за ремонти на пътища

Осем споразумения за финансиране на инфраструктурни проекти на обща стойност стойност над 8.58 млн. лева подписаха кметът на Шумен проф. Христо Христов, заедно с директор дирекция „Бюджет, финанси и работна заплата“ Силвия Мирчева и служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова-Касабова. От бюджета по..

публикувано на 28.09.24 в 10:45

Ретро-рали „Златни пясъци“ в Шумен

Автомобилите от XIX издание на класик рали „Златни пясъци“ ще пристигнат днес, на 28 септември, (събота) в Шумен.  От 11:30 часа в района на пивоварния завод ще бъде даден старт на етапа „Точна езда – Пивовара“. Тази година се очакват около 20 ретро автомобила и още 10 електрически. В 12:40 часа участниците в ралито ще бъдат на  бул...

публикувано на 28.09.24 в 08:54

Втори ден "Доблест и слава"

С демонстрации на занаяти започва днешният (28.09.) втори ден на Международния исторически фестивал „Доблест и слава“. Това ще бъде от 10:00 часа на поляните зад Шуменската крепост. Ще има атракции като стребла с лък, бойни игри, практики и техники. Малките посетители на фестивала ще имат възможност да си направят снимки с кон, както и да проведат..

публикувано на 28.09.24 в 08:42