Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима души, пострадали в Хитрино, остават в интензивното на Шуменската болница

Само за ден 93 души са дарили кръв в Шумен

| обновено на 11.12.16 в 17:07
Снимка: БГНЕС

Трима души, пострадали при инцидента в Хитрино вчера, остават в интензивното отделение на Шуменската болница. Общо осем души с различни травми, получени в следствие на взрива, са все още в болницата. 

Много тежко е състоянието на един от пациентите, настанен в интензивното. Лекарите се борят за живота му. 

Петима от ранените според травмите им са настанени в различните отделения на болницата, състоянието им е стабилно, а грижите за тях продължават. 

Министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова посети Многопрофилната болница в Шумен. 

Още вчера Центърът по трансфузионна хематология отвори врати, за да могат всички, които искат, да дарят кръв за пострадалите. Само за ден това направиха 93 доброволци. 

Опашка от хора, които искат да дарят кръв, се изви и днес пред Центъра по трансфузионна хематология. По последна информация 75 донори са решили да помогнат и са потърсили екипите на центъра преди обед. 

Доктор Атанас Атанасов, директор на многопрофилната болница в Шумен, беше категоричен, че лечебното заведение има достатъчно количества кръв, но желаещите да дарят могат да го направят и утре. 

С опасност за живота са и трима от петимата пострадали при тежкия инцидент, които са настанени във варненски болници.

14 души от селото, които нямат близки, при които да отседнат след евакуацията, са настанени в кризисния център в Шумен. Общината и много доброволци им осигуряват хранителни продукти и вода. 

Психолози и социални работници оказват психологическа подкрепа на настанените в центъра.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Дарителска капания за Хитрино започна в Хасковските минерални бани

В Хасковските минерални бани започна дарителска кампания за пострадалите хора от село Хитрино.  Кметът на общината Мюмюн Искендер съобщи, че са събрани вещи от първа необходимост, пакетирана храна, дрехи и одеала. Събират се и парични средства.  Ще..

публикувано на 11.12.16 в 13:33

В Хитрино е обявено бедствено положение

В Хитрино е обявено бедствено положение. То ще остане в сила до приключване на операцията по обезвреждане на цистерните. Това стана ясно по време на заседание на областния кризисен щаб в Шумен. Влизането в  евакуираното село е забранено...

обновено на 11.12.16 в 15:44