Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Един от пострадалите в Хитрино е транспортиран за лечение в София

Снимка: Радио Шумен

Пациент на 28 години, ранен при инцидента в Хитрино, е бил транспортиран от Военноморската академия във Варна във ВМА – София с военния самолет „Спартан“, съобщават от Министерството на здравеопазването. В стабилно състояние са пострадалите, за които се грижат в Многопрофилната болница на Шумен, увери д-р Йорданка Маринова - заместник-директор на лечебното заведение. Мъжът, настанен в Интензивното отделение, е с добри показатели, няма опасност за живота му. В началото на следващата седмица ще стане ясно, дали останалите трима души, които се лекуват във Втора хирургия, ще бъдат изписани.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

60 свободни места за първолаци

Само в четири шуменски училища все още има свободни места за първокласници. Това показва справка в сайта на Общината. Най-много – 23, са местата в VI Основно училище „Еньо Марковски“, 21 са в Основното училище в квартал „Дивдядово“, 13 – в Средното училище „Трайко Симеонов“ и 3 – в Средното училище „Васил Левски“. В останалите седем учебни..

публикувано на 06.07.24 в 09:51

Слънчево и горещо

Между 16 и 19 градуса бяха измерените в 6 ч. тази сутрин температури в Североизточна България. В Шумен беше 16 градуса, атмосферното налягане е 991 хектопаскала, а влажността на въздуха е 81%. 16 градуса е и в Търговище, 17 – в Разград, 18 – в Русе, 19 – в Силистра. Предимно слънчево ще е времето през деня. Сутринта ще е почти тихо, а по-късно ще има..

публикувано на 06.07.24 в 07:51

Бронз от Световната купа по танци

С бронзов медал ще се завърнат в Шумен талантливите момчета и момичета от Средно училище "Сава Доброплодни" - Шумен. Днес те представиха своя танц, подготвен специално за Световната купа по танци в Прага, Чехия. За успеха на Танцов състав ”Луди млади” съобщи преди минути ръководителят му Борис Иванов. Това не е първата международна награда за..

публикувано на 05.07.24 в 16:49

Петима в битка за обществен посредник

Петима са кандидатите за обществен посредник на община Шумен. Това стана ясно по време на заседание на временната комисия по избора.  Ветеран сред познатите имена е шуменският адвокат Стоян Стоянов. Той е участвал във всички досегашни процедури. За пореден път кандидатстват Катя Шалапатова, която има юридическо образование и предучилищният..

публикувано на 05.07.24 в 14:29

12 села на воден режим в Шуменско

Режим на водата е въведен в населени места от Шуменска област заради намаления дебит на водоизточниците. Това съобщават от ВиК дружеството.  В 3 каолиновски села – Климент, Тъкач и Наум и 4 села от община Венец – Изгрев, Осеновец, Буйновица и Венец, вода ще има през ден на четна дата. В Община Шумен е въведено режимно водоподаване в 4..

публикувано на 05.07.24 в 10:12

Шуменски хористи в Рим

Шуменският смесен хор „Родни звуци“ към НЧ „Добри Войников-1856“ пристигна в Рим за участие в Международния фестивал „Ние пеем“, който ще продължи до 7 юли. Диригент на хора е проф. д-р Николай Андриянов, а корепетитор - Ваня Джамбазова.  Във фестивала участват и хорови формации от Унгария, Румъния, Португалия, Полша, Латвия и Италия. Всички те ще..

публикувано на 05.07.24 в 08:46

Награди за смели сърца

Директорът на Областната дирекция на МВР – Шумен старши комисар Георги Гендов е награден от вътрешния министър Калин Стоянов с почетен знак I степен за високи професионални резултати, инициативност и професионализъм. С   обявяване на благодарност и парична награда са отличени гл. инспектор Цветан Йорданов от сектор „Противодействие на икономическата..

публикувано на 05.07.24 в 08:14