Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Описани са щетите на 290 къщи в Хитрино

Снимка: Бояна Петрова, Радио Шумен
290 от къщите, пострадали при взрива в Хитрино, вече са обходени от представители на Обществения съвет. Това съобщи за Радио Шумен Севджан Акиф, председател на съвета. Очаква се огледите на пораженията да приключат тази вечер. Комисията няма да може да влезе само в къщите, чиито собственици не живеят в Хитрино. „Обходът продължи толкова дълго, защото хората все още откриват нови щети по домовете си. Цялата информация за счупените прозорци, врати, за унищожената покъщнина и електроуреди ще бъде обобщена и предадена до дни в община Хитрино”, увери Севджан Акиф. Все още 678 души от селото ежедневно получават топъл обяд. Четири са домакинствата, настанени във фургони.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Рожден ден на Младежката сфера

С изложение и концерт Младежката сфера в Шумен празнува своя 6-ти рожден ден.  Програмата ще започне в 16:00 часа, когато своите инициативи ще покажат неправителствените организации от Шумен, неформални групи и доброволчески начинания от младежката академия „Доброволци в действие“.  По време на изложението организациите ще представят на младите хора..

публикувано на 23.09.24 в 13:41

Пътен инцидент затруднява движението по "Хемус"

Временно е ограничено движението по изпреварващата лента при км 369 на автомагистрала "Хемус", посока София, поради пътно-транспортно произшествие. Инцидетът е станал тази сутрин малко преди Нови пазар. Автомобил се е ударил в предпазната мантинела като е спрял върху нея. Част от мантинелата стърчи близо до изпреварващата лента. В момента се..

публикувано на 23.09.24 в 10:47

100-килограмов коч за най-добрия

Сали Салиев от спортен клуб по борба в Търговище спечели голямата награда от народните борби във Върбица.  Той и неговият спаринг партньор бяха избрани от организаторите на състезанието като най-атрактивни участници на алая да мерят сили на финала. Техничната игра на Салиев и неговата пъргавина му донесоха голямата награда от близо 100-килограмов..

публикувано на 23.09.24 в 07:37

Вода за Костена река

Питейна вода за жителите на шуменското село Костена река, което от месец юли е без вода са осигурили от Областната организация в Шумен на Български червен кръст.  За това съобщи в профила си във Фейсбук Даниела Русева, зам.- кмет на община  Шумен.   Водата е превозена до селото, а доброволци са се организирали за раздаването и.  "Искрено..

публикувано на 22.09.24 в 17:36

Няма да вдигат данъците

Не се предвижда промяна в размера на местните данъци и такси в община Шумен през следващите 3 години. Това е записано в бюджетна прогноза на общинска администрация за периода 2025-2028 г. Документът ще бъде на вниманието на Общинския съвет на на 26 септември. Очаква се слабо да нараснат приходите от данъците върху недвижимите имоти, върху..

публикувано на 20.09.24 в 14:02
Община Шумен

Безплатни автобуси за фестивала

Безплатен транспорт за зрителите на Международния исторически фестивал „Доблест и слава“ осигурява Община Шумен на 28 септември (събота), когато през целия ден край Стария град жители и гости на града ще могат да наблюдават демонстрации, спектакли и възстановка на историческата битка за Шуменската крепост. В съботния ден автобусите ще тръгват от..

публикувано на 20.09.24 в 13:37

Автофест под въпрос

Притеснения около организирането на автофест през октомври в Шумен изразиха всички участници в комисията по младежки дейности и спорт към Общинския съвет.  Събитието е обявено в сайта на Автомобилен спортен клуб „Шумен аутоспорт“. Трасето трябва да е с дължина от 3350 метра в природния парк "Шуменско плато". Това събитие не е част от Държавния спортен..

публикувано на 20.09.24 в 12:41