Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медиците от болницата в Шумен излязоха на протест и поискаха оставката на ръководството

С ефективен протест заплашват медиците от Шуменската болница, ако не се стигне до споразумение с ръководството

| обновено на 01.03.17 в 17:21
Снимка: Радио Шумен

Над 200 лекари, медицински сестри и акушерки от Шуменската болница излязоха днес на протестен митинг, на който поискаха оставката на ръководството на лечебното заведение. Протестът е провокиран от решението на директора Атанас Атанасов да увеличи заплатите само на част от персонала, в нарушение на подписания със синдикатите анекс за трудовите възнаграждения. Протестиращите поискаха незабавна финансова проверка на болницата. 

Медиците изразиха недоволството си не само от ниските възнаграждения, но и от лошата работна среда и липсата на диалог с директора на болницата и неговите заместници. Ние не се борим само за заплати. Ние се борим за нормални условия на труд, каза  пред микрофона на "Хоризонт" медицинската сестра Йорданка Маринова. 

Работещите в МБАЛ - Шумен разчитат на подкрепата на гражданите от областта, тъй като възникналото напрежение се отразява върху качеството на обслужване на пациентите.


Днес се проведе и първата среща между синдикатите и ръководството на болницата в Шумен. След нея стана ясно, че ако до две седмици преговорите не доведат до резултат и не стегне до споразумение между синдикатите и ръководството на лечебното заведение, лекарите и медицинските специалисти ще започнат ефективни протестни действия.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!