Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анета Денева: Очаквахме още в петък увеличение на заплатите в Шуменската болница

Снимка: радио Шумен

Заключителна среща между представителите на синдикатите КНСБ и КТ "Подкрепа" и ръководството на Многопрофилната болница в Шумен се проведе днес.

Разговорите между двете страни започнаха след протестен митинг на 1 март, на който беше поискано увеличаване на трудовите възнаграждения. 

Директорът на Шуменската болница доктор Атанас Атанасов предложи на представителите на синдикатите да подпишат споразумение, което да дава възможност за пълно изпълнение на исканията на представителите на синдикатите:
Към 31 декември заплатите на лекари с две и повече специалности да бъдат 1 200 лева, а за професионалисти по здравни грижи - 830 лева.

Днес получихме предложението, което очаквахме още в петък за увеличение на работните заплати. Предстои да го обсъдим със синдикалните членове, добави председателят на КНСБ Анета Денева.

Тържествен митинг, посветен на Световния ден на здравето организират синдикатите в петък от 10:30 часа пред сградата на болницата. По същото време е насрочено общото събрание на акционерите, на което ръководството на болницата ще представи оздравителна програма.  

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!