Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нуридин Исмаил е подал оставка като член на Централния, Областния и Общински съвет на ДПС

Нуридин Исмаил
Снимка: БГНЕС

Кметът на община Хитрино Нуридин Исмаил е подал оставка като член на Централния, Областния и Общински съвет на ДПС. Това е станало по време на заседание на Областния съвет на ДПС, проведено в Хитрино. На срещата е присъствал и председателят на партията Мустафа Карадайъ. Какви са причините за тази оставка?

Повод за нея е поисканият отчет-анализ от председателя на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ за лошите резултати. Причината е, че от първа политическа сила в общината, партията бе изпреварена от ГЕРБ. Кметът на Хитрино Нуридин Исмаил, който в момента е в отпуск и е извън страната, е заявил по телефона, че подава оставка като член на Централния, на Областния и на Общинския съвет в Хитрино, но остава редови член на Движението за права и свободи. Пред Радио Шумен депутатът от ДПС д-р Нигяр Джафер заяви:

Председателят на Общинския съвет, както и кметът на Хитрино, взеха своето решение, което, разбира се, ще бъде уважено. Личните драми на някои би трябвало да отшумяват. Кметът на Хитрино да се концентрира върху решаването проблемите на хората.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!