Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фехтовалният клуб "ТАТО" откри лятната си кампания

Спортен клуб "ТАТО", откри лятната си кампания с демонстрация по фехтовка на площада пред театъра в Шумен. Проявата е в рамките на проекта "Бъди активен", който се финансира от Общината и е насочен изцяло към младите хора в града. „Проектът цели да се насочи вниманието на децата и младежите към спорта и към активния начин на живот“, коментира треньорът на фехтовалния клуб - Моника Вълчева. През цялата лятна ваканция на ключови места в града, децата от клуба ще демонстрират своите умения. Всеки, който иска да се включи в проекта или да се запознае по подробно със спорта ще има възможност да го направи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Младежи преоткриват Европа

Информационно събитие, което ще представи различни възможности за пътуване, обучение и личностно развитие чрез програмите "Еразъм+" и "Европейски корпус за солидарност", организира фондация "Подобри" в Шумен, съобщава БТА.  То ще се проведе днес в Общински младежки дом Шумен, който е партньор и домакин на инициативата, каза Петър Бодуров -..

публикувано на 08.07.24 в 12:31

Достойно представяне на Шумен

Отборът на Профилираната природоматематическа гимназия "Нанчо Попович" в Шумен се представи достойно на Световното ученическо първенство по баскетбол в Макао - Китай, като зае 13-о място в крайното класиране. Надпреварата се състоя в периода от 24 юни до 2 юли 2024 г. В нея участваха ученици от 37 държави. България беше представена с два отбора -..

публикувано на 08.07.24 в 11:52

Моторист загина при тежка катастрофа

Тежко пътнотранспортно произшествие е станало в Ришкия проход. Има загинал човек. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът за катастрофата бил приет в дежурната част на Областната дирекция на МВР в Шумен. Съобщено било за пътен инцидент между водач на тежкотоварен автомобил с украинска регистрация, който се движил в посока към Шумен и водач на..

публикувано на 08.07.24 в 11:07

Гасиха пламнало стърнище

Пожар в стърнище в землището на село Белокопитово е ликвидиран на 6 юли, съобщават от шуменската полиция. Шест екипа на РСПБЗН- Шумен са се включили в погасяване на огъня, който бил на площ от около 50 000 кв. метра.  Пламъците, които по всяка вероятност са тръгнали след искра от ел. далекопровод за високо напрежение, са погасени с помощта на 11 тона..

публикувано на 08.07.24 в 10:58

Юмрук в лицето

Неизвестен нанесъл удар с юмрук в лицето на 30-годишен мъж от Шумен, съобщават от полицията.  Сигналът за хулиганството бил приет малко преди 05:30 часа на 7 юли. Съобщено било, че на пл. “България“ в града неизвестен ударил шуменеца.  След преглед в шуменската болница станало ясно, че има фрактура на носна костица. Образувано е досъдебно..

публикувано на 08.07.24 в 10:12

Младеж обра каса на магазин

17-годишен извършил кражба на 185 лева от магазин в Смядово. Това съобщават от шуменската полиция. Случката става около 13:30 часа на 7 юли. Младежът използвал, че в железарски магазин в града касата била отворена и взел парите от там.  След приетия сигнал за извършената кражба служители на РУ- Велики Преслав предприели действия за установяване на..

публикувано на 08.07.24 в 10:04
СУ Сава Доброплодни - Шумен

Започва приемът в 8 клас

Седмокласниците в Шумен ще могат да подават документи за прием в осми клас от 8 до 10 юли. Подаването на заявление в тези срокове е важно, тъй като с това заявление се участва в I и II етап на класиране, съобщават от Регионалното управление на образованието в Шумен. Учениците, които пропуснат срока, ще могат да се включат едва в III етап на класиране..

публикувано на 08.07.24 в 09:08