Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пострадали след сбиване в Нови пазар

Снимка: БГНЕС
Двама са пострадали след сбиване в Нови пазар. Окоро полунощ в петък се скарали трима мъже – на 44г.,58 г. и 39г. Скандалът прераснал в сбиване, по време на което 44-годишният нанесъл удари и причинил фрактура на лявата ръка на най-възрастния, а третия мъж бил откаран в Многопрофилната болница за активно лечение – Шумен с фрактура на главата и опасност за живота. Побойникът е задържан за срок от 72 часа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Спасиха 300 дка пшеница

300 декара пшеница бяха спасени вчера при пожар в житен блок в село Пет могили. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът за инцидента е приет малко след 16:00 часа. Насочени са екипи на РСПЗБН - Нови пазар и РСПБЗН - Каолиново. Огнеборците заварили да гори житен блок с обща площ 500 декара, 200 от тях били обхванато в пламъци. С помощта на..

публикувано на 27.06.24 в 10:55

Камион горя на пътя

Товарен автомобил горя вчера на кръговото кръстовище за кв. "Макак". Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът за произшествието е получен по обяд. Към мястото бил насочен противопожарен екип на РСПБЗН- Шумен. Огнеборците заварили да гори дясна гума на ремарке. Пламъците били погасени с помощта на 1000 л вода.  Причина за възникване на пожара..

публикувано на 27.06.24 в 10:47

Отново дрогиран зад волана

Дрогиран водач е задържан вчера, съобщават от шуменската полиция. Около 14:00 часа на 26 юни за проверка в Шумен бил спрян лек автомобил "Джип Вранглер“. Зад волана бил 37-годишен шуменец. Тестван бил за шофиране след употреба на наркотични вещества и техни аналози. Отчетена била положителна на амфетамин и метамфетамин проба. В автомобила..

публикувано на 27.06.24 в 10:36

Заплатите - във фонд за лечение

Заплатите на шуменските общински съветници да се даряват във Фонд за лечение на нуждаещи се граждани от общината. Това предложи по време на заседанието днес независимият общинският съветник Павел Павлов. "Ако ние се откажем от големите заплати, тези пари ще останат в сметките на общината. Предлагам със спестените средства да направим фонд за лечение...

публикувано на 27.06.24 в 10:20

Има пари за плувния комплекс

С декларации и питания на съветници започна сесията на Общинския съвет в Шумен. Сред важните въпроси е осигуряването на финансиране за довършването на плувния комплекс в града.  Според кмета на общината проф. Христо Христов, са необходими 10 млн. лева, а до тук в бюджета има 1 млн лева. Останалите средства са осигурени но не са преведени.  Сред..

публикувано на 27.06.24 в 10:02

Представят новите заместник-кметове

Трима нови заместник-кметове на община Шумен ще бъдат представени пред журналисти в понеделник - 1 юли, съобщават от пресцентъра на общината. Сбирката е насрочена за 12:00 часа в зала 203 на кметството. Ще бъдат показани новите заместници на кмета проф. Христо Христов по образование и култура на мястото на напусналата проф. Светла Станкова, по..

публикувано на 27.06.24 в 08:53

Общински заплати под въпрос

С въпрос какви са предвидените ремонти по пътната отсечка от Шумен през с. Илия Блъсково до с. Друмево ще започне днешната сесия на Общинския съвет в Шумен. В дневния ред са включени 14 точки. Сред тях е и мащабният проект за промяна на правилника за дейността на Общинския съвет, включващ и работата на неговите комисии. Една от предложените промени е..

публикувано на 27.06.24 в 07:00