Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русенският университет с допълнителен прием

Допълнителен прием за заемане на единични свободни места в Русенския университет и филиалите му в Разград, Силистра и Видин е обявен от днес от висшето училище. Кандидатите могат да подават документи до запълване на местата, като за вход се признават както оценки от матурите, така и от предварителните или редовните изпити в Русенския университет. Специалностите, по които е обявен допълнителен прием, са публикувани на сайта на висшето училище. Приемът на кандидат-студенти ще продължи до 18 септември, когато ще бъде и откриването на новата академична година. Започнаха очните занятия на студентите в задочна форма на обучение. Приемът на документи за магистърските програми ще продължи до 29 септември. Класирането за магистрите ще бъде обявено на 3 октомври.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Движението по Дунав мост е възстановено

Приключи ремонтът на пропадналия преди дни участък на Дунав мост при Русе, съобщават от областната администрация в дунавския град. Движението в българския участък на съоръжението вече е напълно възстановено.  Припомняме, че миналата събота на около 100 метра на излизане от ГКПП „Дунав мост“ на съоръжението се отвори близо половин метрова дупка...

публикувано на 08.05.24 в 17:55

Авариен ремонт на „Дунав мост“

Променя се организацията на движение в 20-метров участък от „Дунав мост“ при Русе заради аварийни ремонтни дейности, информират от Агенция „Пътна инфраструктура“. От 8 ч. до 20 ч. днес всички автомобили ще преминават двупосочно поетапно в лентата за Гюргево. Трафикът ще се регулира от сигналисти. Точно преди Великден в българския участък на..

публикувано на 08.05.24 в 06:24

Честит празник, Русе!

На 6 май Русе отбелязва своя празник. Началото на тържествата беше дадено с литургия в храма "Св. Георги", където се съхранява частица от мощите на светеца- покровител на града.  Треньорът по бокс Илия Сяров получи тържествено званието "Почетен гражданин на Русе" днес и така беше поставено началото на светското отбелязване на Празника на града...

публикувано на 06.05.24 в 14:35

Русе празнува

Тържествата в Русе, който празнува на 6 май Празник на града, започнаха с литургия в храма "Св.Георги".  В 10:30 ч. в Кръглата зала в сградата на общината ще се проведе церемонията по удостояване със званието „Почетен гражданин на Русе“, а от 11:30 ч. пред Паметника на Сръбско- българската война ще започне официалната церемония по случай Деня на..

публикувано на 06.05.24 в 09:10

Пропадане на Дунав мост

Дупка с размери приблизително 30 на 40 см. се отвори в българския участък на Дунав мост при Русе. Тя е буквално на 100 метра от началото на моста в посока Румъния, съобщават от областната администрация в дунавския град. Водачите на превозни средства трябва да шофират с ниска скорост и с повишено внимание в участъка. Причината за пропадането е..

публикувано на 04.05.24 в 12:11

Пеша из Русе

Безплатните пешеходни обиколки на Русе „Ruse Summer Free Tour“ започват от днес, 4 май. Те са както за българските и чуждестранните гости, така и за жителите на града, а техният маршрут включва най-емблематичните сгради и места в централните части на Русе. И тази година обиколките ще се провеждат всяка събота от май до септември включително...

публикувано на 04.05.24 в 11:50

Приключи облагородяването на Пантеона

Приключи проектът за облагородяване на Пантеона на възрожденците в Русе и Крепост Гюргево. На финална пресконференция бяха представени основните резултати от изпълнението на проекта.  Сред ремонтните дейности на Пантеона на възрожденците в Русе са преработка на зидовете на главния вход, подмяна на каменната облицовка, поставяне на изолация,..

публикувано на 02.05.24 в 15:14