Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Демонстративни стрелби край Марково

2
Снимка: Радио Шумен

С демонстративни стрелби на полигона „Марково“ край Шумен завърши 3-дневния научен форум организиран от Шуменския факултет „Артилерия ПВО и КИС“ към Националния военен университет. Бяха показани стрелковите възможностите на голяма част от оръжията, които са на въоръжение в сухопътните войски в Българската армия. Началото на стрелбите бе дадено със символичен изстрел на черешово топче. Повече чуйте от репортажа на Миглена Стоянова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Зарибяват язовир "Шумен"

Зарибяване на язовир "Шумен" ще извършат служители на шуменския клон на "Напоителни системи" ЕАД. Във водоема ще бъдат пуснати по 200 хил. личинки амур и толстолоб. Целта е да се подобри популацията и да се предпази язовирът от заблатяване.  Акцията ще се извърши от 15:30 часа. Зарибителният материал е произведен в Селскостопанската академия към..

публикувано на 06.06.24 в 08:57

Рухнал покрив затвори улица

Участък от улица "Цар Освободител" в Шумен е затворен временно за движение след сигнал за срутване на покрив от стара къща, съобщиха от ОД на МВР-Шумен. За да се избегнат инциденти в тъмната част на денонощието е предприето затваряне на част от участъка. Екип на РСПБЗН - Шумен е разчистил срутените отломки от сградата. Пътят е обезопасен със  сигнални..

публикувано на 06.06.24 в 04:51

Акция срещу купуването на гласове

Полицейска операция за противодействие на престъпността, против политическите права на гражданите, опазване на обществения ред и осъществяване на превантивна дейност се проведе днес на територията на Областната дирекция на МВР- Шумен. В операцията участваха служители на ГД „ Национална полиция“, ГД "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма"..

публикувано на 05.06.24 в 21:31

Пленер в Голямата базилика

В планер на Голямата базилика в Националния историко-археологически резерват „Плиска“ участваха ученици от Шуменското училище „Сава Доброплодни“.  Двадесет ученици от X клас с профил „Изобразително изкуство“ с ръководители Деница Спасова и Виолета Петрова рисуваха по темата „В началото бе словото“. Младите художници избраха да изобразят..

публикувано на 05.06.24 в 16:22

Инструктори срещу промените

Автоинструкторите се обединяват срещу промените в нормативната база за провеждането на шофьорски курсове. Няколко елемента будят особено съмнение. Един от тях е предложението кандидат-шофьорите да нямат право да се явяват на изпит по кормуване повече от четири път в рамките на шест месеца.  Това са неприложими неща, още повече, че предстоят..

публикувано на 05.06.24 в 11:41

Задържаха хулиган пред магазин

54-годишен мъж от Шумен е задържан в полицейския арест след непристойни действия на обществено място. Това съобщават от шуменската полиция. Малко преди 10:30 часа вчера бил приет сигнал, че пред хранителен магазин на ул. “Северна“ в града мъж отправя обиди и закани към клиенти на търговския обект. На място бил пратен полицейски екип.  Мъжът бил..

публикувано на 05.06.24 в 10:45

Кодът на доброто

Дебютната прозаична книга „Кодът на Доброто” на Маргарита Недева ще бъде представена днес от 17:30 ч. в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров” в Шумен . Рецензент на книгата, определяна от мнозина като поезия в проза, е Неда Антонова.  Маргарита Недева е библиотекар в Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий ” в Попово и ръководител на..

публикувано на 05.06.24 в 08:53