Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Девет пожара в Силистренско през почивните дни

Снимка: БГНЕС
Стопанска постройка е горяла в дуловското село Вокил на 21 октомври. От Областната дирекция на МВР - Силистра съобщиха, че причините за пожара все още не са установени. Изгорели са около 40 кв. метра покрив, 60 бали фураж и около 2 куб. м дърва за огрев. Екип на РСПБЗН - Дулово загасил пожара и предотвратил по-големи щети. На 21 октомври е горяла къща и в с. Айдемир. Причината е късо съединение. Огънят унищожил около 100 кв. метра покривна конструкция, домашно имущество, битова техника, спомагателни постройки. Огнеборци от РСПБЗН - Силистра са загасили пожара, спасени са две оранжерии и стопанска постройка. Седем пожара в сухи треви, стърнища и отпадъци са погасени в Силистренска област през последните три дни. Всичките са причинени от небрежна работа с огън. Спасени са гора край село Ламбриново, акациев пояс, иглолистна гора и пчелни кошери край Тутракан.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Горя стопанска постройка

Пожар в стопанска постройка в село Варненци е възникнал на 24 май около 20:30 часа. Това съобщават от силистренската полиция. Загасил го е екип на пожарната в Тутракан. При произшествието, което е станало вследствие на късо съединение, изгорели около 30 кв.м покрив.  След намесата на огнеборците са спасени съседни сгради.    

публикувано на 27.05.24 в 09:55

Полицейска гонка посред нощ

39-годишен е задържан след полицейска гонка в Тутракан. Това съобщават от силистренската полиция. Инцидентът станал на 24 май вечерта. Към мъжа, който шофирал лек автомобил, бил подаден знак за спиране от полицейски служители. Той не изпълнил разпореждането, а ускорил. Автопатрулът го последвал и спрял. Тогава мъжът отказал да бъде тестван за алкохол..

публикувано на 27.05.24 в 09:38

Електрически катамаран по Дунав

Започнаха тестовите плавания по река Дунав на първия български електрически катамаран, собственост на община Силистра, съобщава БТА.  Корабът е на стойност близо 2 милиона евро и е изработен по трансграничен проект, партньор по който е Окръжният съвет в румънския град Кълъраш. Според кмета на Силистра Александър Сабанов, от българска страна проектът..

публикувано на 27.05.24 в 09:02

Освещават училищни знамена

За първи път в Силистра ще се проведе масово освещаване на знамената на образователните институции. Ритуалът ще предшества празничното шествие по случай 24 май. Най-старо е знамето на днешната Природоматематическа гимназия в града, което е подарено на училището през 1941 година – в първата свободна учебна година след края на румънската окупация...

публикувано на 23.05.24 в 13:06

ОУ „Христо Смирненски“ - победител

Отборът на Основното училище „Христо Смирненски“ в Дулово е победител в областното състезание „Млад огнеборец”, което се проведе днес на стадион „Луи Айер“ в Силистра. Втори останаха младите огнеборци от Основното училище „Св.Климент Охридски“ – с. Иширково, а на трето място се класираха представителите на Средното училище „Йордан Йовков” в Тутракан...

публикувано на 22.05.24 в 12:05

"Сребърна" на фокус

Екоинспекцията в Русе ще отбележи 32-годишнината от създаването на мрежата от защитени зони Натура 2000 в Европейския съюз с участие в инициативата BioBlitz. Проявата е на Европейската комисия в партньорство с платформата за регистриране на наблюдения на всички видове диви животни, растения и гъби  - Observation.org.  На фокус през 2024 г. е..

публикувано на 20.05.24 в 13:50

Мъж е убит след побой

37-годишен е задържан за убийство и грабеж. Това съобщават от силистренската полиция. На 19 май около 08:30 часа бил получен сигнал за намерен на улицата близо до дома му в село Зафирово 52-годишен мъж в безпомощно състояние. Пристигналият незабавно на адреса полицейски екип установил, че мъжът е мъртъв, а по тялото му има множество следи от..

публикувано на 20.05.24 в 11:10