Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Готов ли е българинът да помогне на непознат?

„Даряването като жест. Готов ли е българинът да помогне на непознат?” Това е темата в днешното издание на „Часът на репортера”.  Ще  я разгледаме в два чисто медицински аспекта. Ще говорим за  даряване на органи и за даряване на кръв. През октомври има традиционна  европейска кампания  за повишаване на информираността относно донорството на органи. През следващия час очаквайте коментарите на директора на изпълнителната агенция по трансплантации д-р Марияна Симеонова и на координатора по донорство за шуменски регион д-р Петко Загорчев. Ще ви кажем къде и как можете да дарите кръв. Впрочем ние вече коментирахме някои аспекти на темата със слушателите на „Денят на совите”.  Най-интересните коментари от съботното издание на предаването ще чуете в „Часът на репортера”. Можете и вие да кажете мнението си за безвъзмездното кръводаряване и за донорството. Или пък да разкажете, ако ви се е налагало да платите за да получите необходимото количество кръв, което е необходимо на ваш близък човек. Телефоните в студиото на Радио Шумен 054 855-145 и 855-155 ще бъдат отворени за да коментирате темата пряко в ефир от 11 до 12 часа в „Часът на репортера"




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

„Днес“ в следобеда на 24 септември

Защо след ремонти за 1 милион лева възрожденската къща „Елеонора“ не може да приюти Художествената галерия в Шумен? Какво пречи да се създаде художествен музей в града? Защо въпреки законовите рестрикции расте броят на зависимите от райски газ младежи? Кои са изненадите във второто издание на Младежкия фестивал „Деца на джаза“ и единадесетото..

публикувано на 24.09.24 в 12:53

Започнете деня с Радио Шумен

Започнете деня в компанията на Радио Шумен и предаването "Оттука започва денят". Стартираме след новините в 6 часа и ще бъдем заедно до 10. Пламена Бръчкова ще ви говори със своя музикален избор, Цветелина Георгиева и репортерите ни подбрахме най-актуалните теми в утрото. Какви са намаленията за ученици и студенти, ако заложат на жп.транспорта? Иначе,..

публикувано на 24.09.24 в 02:10

"Щура събота" в следобеда на 21 септември

Докъде стигна с обиколката си на Европа на две колела младият русенец Радослав Драшков. Как днес празнува Тутракан?  Какво събра хиляди в русенското село Червена вода? Какви са изненадите в традиционния Комитски събор? Кои са най-щурите моменти от света на спорта през седмицата и кои са филмите, които си струва да гледаме на кино? Това..

публикувано на 21.09.24 в 14:47

Оттука започва 21 септември

Трябва ли ви интересна идея за съботния ден?  Поне 8 събития ще ви провокират с атракциите и настоението си преди празника и за всяко ще има по нещо в сутрешния блок на Радио Шумен. Не вярвате ли?! Само в един ден ни канят на Осмия фолклорен събор „На мегдана, край чешмата в село Бръчма“ , 10-тия фолклорен фестивал " С хоро и песен във  Водица..

публикувано на 20.09.24 в 16:52

Празнично утро с Радио Шумен

  Да посрещнем заедно 22 септември с Радио Шумен! Предаването ,,Оттука започва денят“ стартира в ефира след новините в 7 часа и продължава до 10. Ще ви отведем в различни места от Североизтока. Интересните теми ще придружим с много музика. Водещ ще е Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Данаил Денчев. Може да ни слушате и..

публикувано на 20.09.24 в 10:05

Оттука започва денят на 20 септември

В утрото на 20 септември ще пътуваме в Североизтока, за да знаете че: 2 милиона и 300 хиляди лева за ВиК системата в Нови пазар ще получи общината и това ще промени живота в града и селищата наоколо. Този петък в поповското село Водица е и финала на проекта, който го преобрази с дарението на американката Хелън Ашли. Почти милион долара получи..

публикувано на 19.09.24 в 13:38

Очаквайте „Днес“ на 19 септември

На кръстопът ли са избирателите на ДПС в Шуменско? Кого ще подкрепият, след като разцеплението в монолитната партия е факт?  Как се живее без капчица вода? Пример за устойчивост е село Костена река, в което от чешмите не тече вода от месец юли. Не може да се въведе режим, защото във водоизточника няма вода...

публикувано на 19.09.24 в 10:54