Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Купата на кмета по хандбал в Кубрат отиде в Опака

В Кубрат се проведе двудневен хандбален турнир за деца до 11 - годишна възраст за „Купата на кмета“. За спортния трофей се състезаваха общо шест отбора от цялата страна. Първи се класира отбора на Опака, следван от отборите на „Фрегата“ (Бургас) и град Кубрат. Хандбалистите от град Опака се наложиха с 12:11 над бургаският тим, а кубратчани завоюваха трето място, побеждавайки отбора на „Етър“ (Велико Търново) с 11:9. Шампионската купа и наградите бяха връчени от кмета на общината Алкин Неби и от неговия заместник Орхан Мехмед. На състезанието бе отличена и Есра Хасан от Кубрат, която бе единствената състезателка в турнира.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Мач за шампионската титла

Вторият двубой от суперфинала на хандбалното първенство при жените ще се играе днес. Настоящият първенец на страната "Бяла" гостува на вицешампиона от миналия сезон "Етър-64" след домакински успех в първия мач. Днешната среща е от 18,30 ч. в Двореца на културата и спорта "Васил Левски" във Велико Търново. При победа "Бяла" ще триумфира с..

публикувано на 19.05.24 в 13:27

100 г. футбол в Завет

Стогодишен юбилей чества днес, на 19 май, футболният клуб „Вихър“ в Завет. След тържествената церемония на градския стадион се състоя футболната среща от „А“ Окръжна футболна група – Разград между „Вихър“ –  Завет и „Ураган“ – Гецово. Мачът завърши с резултат 3:3. След футболния двубой бяха връчени връчени брандирани фланелки и почетни..

публикувано на 19.05.24 в 11:20

Трети мач за хандбалната титла

Хандбалистите на "Шумен 61" и "Локомотив" (Горна Оряховица) ще излъчат тазгодишния шампион при мъжете в решителен трети мач.  Във втората среща от финалния плейоф в "Арена Бяла" домакините от "Локомотив" победиха настоящия шампион с 30:25 (16:14) и така изравниха резултата в плейофа.  Решителният трети двубой е в "Арена Шумен". Символичните гости..

публикувано на 19.05.24 в 07:34

"Опен Шумен" през юли

Шумен очаква шахматисти от цял свят това лято за най-големия международен турнир в България Международният турнир по ускорен шах и блиц "Опен Шумен", организиран от Спортния клуб по шахмат „Шумен"  за поредна година ще привлече шахматисти от цял свят в „Арена Шумен", където в периода 26-28 юли ще се проведе едно от най- престижните за България шахматни..

публикувано на 15.05.24 в 07:14

Грация и красота в "Арена Шумен"

Шумен бе домакин на Международния турнир по художествена гимнастика за купа "Алегро“, който се състоя в зала „Арена Шумен“. Състезанието се проведе със специалното участие на Националния ансамбъл по художествена гимнастика на България. Организатори на събитието са община Шумен и Спортен клуб „Алегро“ - Търговище.  Официални гости на турнира бяха..

публикувано на 14.05.24 в 16:15
Ансамбъл (жени)

Грациите от ансамбъла - в Шумен

Националният ансамбъл по художествена гимнастика жени ще гостува в Шумен днес. Момичетата на Весела Димитрова ще участват в откриването на Международния турнир за купа „Алегро“.  Очаква се те да представят двете си съчетания, с които ще се борят за отличията на Олимпийските игри в Париж през лятото. Заявки за двудневния турнир по художествена..

публикувано на 14.05.24 в 12:48

13-ата е факт!

„Лудогорец“ спечели 13-ата си поредна шампионска титла. Това стана след домакински успех над втория  „ЦСКА София“ с 3:1.  Отборът на Георги Дерменджиев поведе в резултата още във 2-рата минута с гол на Квадво Дуа, но гостите не се предадоха и стигнаха до изравняване в 35-ата минута с попадение на Фернандо Каранга.  Само почивката тимът от Разград..

публикувано на 11.05.24 в 21:54