Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без коли в горите на Шуменското плато

От няколко дни достъпът и движението на моторни превозни средства до горските територии на Шуменското плато е забранен. По подходите към пътеките са поставени забранителни табели, а преминаването по самите пътеки е ограничено с дървени бариери и сигнални ленти. Заповедта за забрана на достъп е на директора на Регионалната дирекция по горите в Шумен инж. Емил Гелов и е по предложение на шуменското горско стопанство. Каква е целта на забраната и ще бъде ли тя ефективна? Отговорът на тези въпроси потърси Ирина Маринова.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Злато от Италия за "Луди млади"

Танцов състав "Луди млади" при СУ "Сава Доброплодни" в Шумен спечели първо място на Международния фестивал за фолклорни и модерни танци, който се проведе от 24 до 27 май в Йезоло - Италия.  Шуменските танцьори завоюваха купата в категория под 18 години. Днес Шумен посрещна своите медалисти. Великолепните танцьори от състава "Луди млади" можете да..

публикувано на 28.05.24 в 14:25

Живот - призвание

Има хора, които превръщат професията си в призвание. Такъв е дългогодишният кмет на община Исперих Адил Решидов. Той и дългогодишната преподавателка по български език и литература Мара Алкушева са новите почетни граждани на Исперих.  До момента Адил Решидов е най-дълго управлявалият кмет в община Исперих. Той има изключителен принос за развитието и..

публикувано на 28.05.24 в 08:10

Янелки от Куба е щастлива у нас

Кубинка на 37 години е сред малцината жители на  поповското село Долец. Янелки Енрикес е от големия пристанищен град Сиенфуегос на далечната и темпераментна Куба. У нас я довежда любовта. Става поповска снаха.  Днес живее със съпруга си и 4-годишната си дъщеря в Долец, където обожава двора, градината и животните, но най-вече спокойствието. Янелки..

публикувано на 27.05.24 в 20:57

Бивш военен вае икони

Димитър Димитров е родом от поповското село Дриново, а след няколко дни ще отпразнува 78-ата си година. В Шумен идва съвсем млад, за да учи. Завършва Строителния техникум „Милан Борисов“. 23 години е служил в българската армия. Религията не е част от живота му, докато не преживява раздяла, която изцяло го променя. Започва да ходи на..

публикувано на 27.05.24 в 13:06

Внимание, измама!

Темата за виртуалните и телефонни измами отново е актуална. Сред асортимента от анонимни схеми за измама най-новата е изградена на принципа на доверието и раздава пари на жертвите си. Според Габриела Руменова, която е основател на платформата „Ние, потребителите“ и дългогодишен PR на Комисията за защита на потребителите, основните телефонни..

публикувано на 27.05.24 в 08:42

Историите зад „Лицата на Шумен“

Хиляди реакции в социалната мрежа предизвика албума „Лицата на Шумен“ на фотографа Надя Кънева. В 50 кадъра тя показа 54-ма от най-успелите шуменци. За две седмици Надя е снимала успели спортисти, ученици, музиканти, творци, бизнесмени, военен ветеран и трима почетни граждани на Шумен. Всички снимки са описани грижливо и дават подробна информация..

публикувано на 26.05.24 в 09:00
Вяра Багрянова и Габриела Славковска

Трудно е да си отличник

Отличник на випуска се става с много труд и усилия, това разказа Вяра Багрянова. Тя е първенецът на Профилирана природоматематическа гимназия „Нанчо Попович“. Вяра успява да задмине останалите отличници в училището с извънкласни дейности. Тя участва в клуба по реч и дебати на английски език. Била е лидер на отбора и треньор. Вяра е убедена, че в..

публикувано на 24.05.24 в 12:21