Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Искат увеличен прием на сестри и акушерки

"Откриването на филиал в Шумен на Медицинския университет във Варна беше далновидно решение". Това заяви кметът Любомир Христов на среща с проф. Красимир Иванов, ректор на МУ „Проф. Параскев Стоянов“ и проф. Соня Тончева, директор на филиала на университета в Шумен. Поводът за срещата е изразеното желание от страна на общинското ръководство да се увеличи приемът на студенти в медицинския филиал. Обсъдена е възможността общината и университетът да кандидатстват съвместно по програми, които подпомагат и финансират дейности в областта на здравеопазването. По време на разговорите стана ясно, че продължава модернизирането на базата в Шумен. До лятото ще бъдат оборудвани нови зали с роботизирани тренажори и симулатори за практическите занятия на студентите.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Иззеха незаконни боеприпаси

Незаконни боеприпаси са иззети от дома на 58-годишен мъж от село Ясенково. Това съобщават от шуменската полиция. Проверката била извършена след получен сигнал, че мъжът държи боеприпаси без разрешително.  В сутрешните часове вчера служители на РУ - Шумен са намерили и иззели 22 ловни патрона. Образувано е бързо производство.

публикувано на 23.05.24 в 11:17

Намериха простреляна кошута

Сигнал за простреляна кошута е приет в полицейското управление във Велики Преслав вчера. Съобщено било, че е намерена убита в землището между Имренчево и Велики Преслав. За това информират от шуменската полиция. Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 23.05.24 в 11:13

Задържаха жена с дрога

26-годишна от Върбица е задържана за притежание на наркотици. При полицейска операция е извършено претърсване в дома на жената. Намерени са две пликчета със суха листна тревна маса около 2 г, за които тя твърди, че са марихуана. Иззети са.  Назначена е експертиза. Жената е задържана за срок до 24 часа в полицейското управление във Велики..

публикувано на 23.05.24 в 11:04

Промяна в движението

Във връзка с получена информация за тежкотоварен автомобил, който е катастрофирал в района на Карнобат, се въвежда временна организация на движението. Това съобщават от шуменската полиция. Екипи на полицията ще насочват водачите на тежкотоварни автомобили от разклона за село Ивански през Айтос. Леки автомобили ще бъдат пропускани за преминаване през..

публикувано на 23.05.24 в 10:54

Нова специалност в училище

Нова специалност „Кетъринг“ разкриват от следващата учебна година в Средното училище „Черноризец Храбър“ във Велики Преслав.  За целта в учебното заведение е обзаведена кухня, в която учениците ще могат да провеждат учебната си практика, каза за Радио Шумен Елена Иванова, преподавател в учебното заведение. Тя допълни, че предстои оборудването на..

публикувано на 23.05.24 в 09:21

Деца рисуваха природата

Близо 130 детски творби участваха в тазгодишното издание на националния конкурс „Природата – моето вдъхновение“.  В надпреварата, организирана за 29-та поредна година от ДПП „Шуменско плато“, са получени 32 дигитални, 20 приложни и 27 литературни произведения, както и 45 рисунки.  Присъстващите на награждаването бяха поздравени с музикални..

публикувано на 23.05.24 в 09:14
Община Смядово

15 000 лева за красив град

15 хил. лева отделя от бюджета си община Смядово за финансиране на местни инициативи, предложени от организации или неформални групи, съобщава БТА. Максималната стойност, която се отпуска на един проект по процедурата, е 1800 лева.  Инициативата се организира за пета поредна година. Целите тази година са подобряване на градската среда, опазване на..

публикувано на 23.05.24 в 08:54