Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затвор за дрогиран шофьор на пътя

Дрогиран водач от омуртагското село Веренци получи ефективна присъда, съобщават от Апелативната прокуратура във Варна. 21-годишният Синан Мехмедов, който на 26 ноември е заловен да шофира след употреба на амфетамини, ще лежи три месеца в затвора при строг режим и ще плати 250 лева глоба. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага. Делото беше решено със споразумение, одобрено от състав на Търговищкия районен съд. С него Мехмедов е лишен и от правото да управлява МПС за десет месеца. В сила влиза и присъда от четири месеца лишаване от свобода за шофиране в нетрезво състояние, тъй като настоящото престъпление Синан Мехмедов е извършил в изпитателния срок на предходното осъждане.

 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Задигнаха злато и 8000 лв.

Домова кражба на 8000 лв. и златни накити разследват в Търговище. Злосторникът е влязъл в апартамента в квартал „Запад“ в града, след като отключил входната врата с техническо средство. Това съобщават от Областната дирекция на МВР.  По случая е образувано досъдебно производство.

публикувано на 29.05.24 в 11:57

Поклонение за Деня на Ботев

С общоградско поклонение Търговище ще отбележи 2 юни – Ден на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. От 11.30 ч. в неделя пред паметника на знаменосеца на Ботевата чета Никола Симов – Куруто, Духов оркестър „Васил Абрашев“ ще изнесе кратка музикална програма. В минутите преди 12.00 ч. пред монумента ще се състои..

публикувано на 29.05.24 в 08:59

Пари за благоустрояване

Πpoeĸтитe нa пeт кметства, едно училище и дeтcĸa гpaдинa в Tъpгoвищка област ca oдoбpeни зa финaнcиpaнe пo линия нa Πpeдпpиятиeтo зa yпpaвлeниe нa дeйнocтитe пo oпaзвaнe нa oĸoлнaтa cpeдa (ΠУДOOC).  Кметствата в антоновските села Cтapчищe, Mopaвĸa и Извopoвo и в пoпoвcĸoтo Цap Aceн ще получат до 15 000 лв. за изграждане на зoни зa oтдиx и детски..

публикувано на 29.05.24 в 08:50
Архив

Празнично шествие в Търговище

С празнично шествие и дефиле на зрелостниците Търговище ще отбележи 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Началото ще бъде поставено в 10.30 ч. с шествие от I ОУ „Христо Ботев” до площад „Независимост”. В него ще се включат представители на училищата, образователните и..

публикувано на 23.05.24 в 08:50

Блъснаха дете на колело

50-годишна жена от Попово е ударила с автомобила си 8-годишен велосипедист. Детето е настанено за лечение и наблюдение в болницата в Търговище без опасност за живота с охлузни рани и без фрактури.  На водача на автомобила са взето проби за употреба на алкохол и наркотици, които са били отрицателни.  Разследването на пътния инцидент продължава.

публикувано на 22.05.24 в 12:08

Искат нова техника за чистота

Нова техника за общинското предприятие БКС ще закупи на лизинг община Търговище. Идеята беше подложена на обществено обсъждане.  Заместник-кметът по финансите Валентин Велчев обясни, че целта е да се осигурят сметосъбиращ автомобил и мотометачна машина. Общата им стойност е 675 000 лева.  До месец в Общинския съвет ще бъде внесена докладна с..

публикувано на 22.05.24 в 11:07

Задържаха рецидивист с дрога

32-годишен мъж от Търговище е задържан за срок до 72 часа, след като е привлечен към наказателна отговорност за държане на наркотици. През 2021 година той е освободен от затвора, след като е изтърпял ефективна присъда за притежание и разпространение на дрога. 32-годишният мъж е проверен на 18 май 2024 година. При обиск у него са намерени 6,46..

публикувано на 20.05.24 в 12:13