Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рок общество в Шумен

Гражданско сдружение с нестопанска цел „Рок общество” бе учредено в Шумен. „Организиране на концерти, културни събития, фестивали, правна консултация на музиканти и промоционална дейност са сред целите на сдружението“, заяви неговият председател Димитър Димитров. „Ще работим на доброволни начала, няма да се разпределят дивиденти”, уточни един от съучредителите Емил Василев. „Всеки може да стане член на „Рок общество”. Събрание на желаещите да се присъединят към сдружението ще има през януари”, каза колегата от Радио Шумен Александър Бакалов. Всеки момент ще бъде готов сайтът на организацията. Васко Кръпката и Милена Славова вече са почетни членове. На 15 и 16 юни на Шуменското плато  ще се проведе второто издание на фестивала „Шумен рок”. Събитието е включено в културния календар на община Шумен.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Севилският бръснар" тази вечер

Русенската опера представя премиерно "Севилският бръснар" тази вечер в Доходното здание в дунавския град. Това съобщи пиарът на културния институт Диана Димитрова.  Режисьор на на спектакъла е Александър Мутафчийски. По думите му, за първи път на професионална сцена той ще постави не кое да е оперно заглавие, а което е като библия за операта...

публикувано на 20.09.24 в 12:03

Повелителката на глината

Разградският музей представя днес изложбата „Повелителката на глината“, посветена на творчеството на Ели Неделчева, която си отиде от този свят през 2011 г., само на 50 години. Експозицията се открива от 17:30 часа в Етнографския музей.  Ели Неделчева е родена в Разград. Тя учи занаят от известния майстор на бусинска керамика Петър Гигов и това..

публикувано на 20.09.24 в 11:59

България и мозайките

Изложбата "България и мозайките" гостува в Попово. Експозицията е подредена в галерия „Кирил Майски“ на историческия музей в града. Откриването е днес от 17:30 часа, като поводът за гостуването на експозицията е Денят на независимостта.  Изложбата „България и мозайките“ идва в Попово след турне в   Рим, Стокхолм, Осло, Копенхаген и Прага. Целта е да..

публикувано на 20.09.24 в 11:55
Народно читалище

Фестивал на песента

Близо 40 са подадените към момента заявки за участие във фестивала на популярната песен „Есенни шуменски вечери“. Състави и индивидуални изпълнители в различни възрастови групи от Благоевград, Варна, Бургас, Свиленград, Разград, Търговище, Шумен, Нови пазар, Велики Преслав, Каспичан, Смядово и други градове на страната ще се включат в конкурсната..

публикувано на 20.09.24 в 11:46

Филмов успех и в Холивуд

Късометражният филм "FATHER" на режисьора, сценарист и продуцент Адриан Ал Жазар от Силистра получи почетно признание за висок стандарт в кинематографията от Международния кинофестивал за филми на ужасите - "Hollywood Horrorfest" в САЩ. Филмът на младия силистренец представя темата за насилието в семейството, погледнато през очите на едно..

публикувано на 16.09.24 в 16:52

Водната криза - на сцената

Кризата с безводието в Шумен, която мъчи хората от десетилетия и няма решение, е тема на новия документален спектакъл на шуменския Драматично-куклен театър „Васил Друмев“. „Няма“ е авторски спектакъл на режисьора Неда Соколовска и е изграден върху истински разкази на хора от Шумен и Върбица или т.н вербатим театър. Темата има своята регионална,..

публикувано на 16.09.24 в 14:25
Народно читалище

Есенни шуменски вечери

XI Международен фестивал на популярната песен „Есенни шуменски вечери“, 2024 ще се проведе в Шумен на 28 и 29 септември (събота и неделя). Всички, които желаят да се включат в конкурсната програма, трябва да подадат документи за участие на адрес: Шумен 9700, пл. „Възраждане“ №4, НЧ „Добри Войников-1856” или на e-mail: dvfestivals@gmail.com..

публикувано на 16.09.24 в 09:14