Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ало измамниците на мушка в "Часът на репортера"

Защо телефонни измамници у нас продължават за тормозят и крадат парите на хората? Какво ги прави все по – ловки, хитри и изобретателни? Защо въпреки охолния живот, който водят, карат скъпи коли и обитават къщи като палати, те остават недосегаеми за правото и Закона. В същото време умовете на ало измамниците винаги са в сянка. По информация на Областната дирекция на МВР само от началото на тази година на територията на област Шумен телефонните измами са 8, а щетите от тях са на обща стойност близо 37 хиляди лева. През 2017 - та година ало измамниците са успели да излъжат 37 души и са задигнали от тях над 142 хиляди лева. Тези данни съвсем не обхващат всички потърпевши, защото голяма част от възрастните след като разберат, че са станали жертва на измамниците се срамуват, че са допуснали да им се случи това и се притесняват какво ще кажат хората. Какво трябва да знаем за актьорите по телефона, които с всеки изминал ден стават все по-нагли, какви са най-честите им схеми и как можем да се предпазим от тях? Отговорите на тези и други въпроси ще търсим заедно в днешното издание на предаването „Часът на репортера”, след новините в 11, с Георги Софронов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Утро с Радио Шумен

Започнете 13 юни с екипа на Радио Шумен - Розалина Райчева и Цветелина Георгиева. Ще бъдем заедно от 6 до 10 часа.  Ще си говорим за нуждата от нови приемни семейства в област Шумен. Ще научите повече и да днешния Спасовден. Какво ни разказва фолклора за него? Какво готвят солистите на концерта в къщата-музей "Панчо Владигиров" тази вечер? Следим..

публикувано на 13.06.24 в 05:32

Кои са любимите ви летни занимания?

Кои са любимите ви летни занимания? Това ще бъде въпросът в първата част на „Денят на совите“ в края на горещия 11 юни. В късната рубрика ще чуете разказа на Светла Чиракова за решението й да замени 17 годишната си работа във финансовия сектор за коренно различно артистично поприще. От няколко години тя изработва картини и аксесоари с..

публикувано на 11.06.24 в 18:24

Споделена вечер с Радио Шумен

  Бъдете с предаването ,,Денят на совите“ и в сряда вечерта. Очакват ви две интересни теми за диалог. В късната рубрика среща със журналиста и поет Костадин Филипов, както и с музикантите Иван Кръстев и Теди Генев. Поводът е съвместният им нов проект   - песента ,,Очите на мама“.  Тази вечер ще направим дебюта й в ефира на Радио Шумен. Екипът..

публикувано на 11.06.24 в 16:16

Неделя с вашето Радио Шумен

Започнете днешния неделен ден с най-правилния избор - Радио Шумен и предаването "Оттука започва денят". Андриан Христов и Цветелина Георгиева са сутрешния екип в ефира след новините в 7 часа.  Очаквайте репортерски включвания от всички точки на Североизтока, защото днес България избира кого да изпрати в националния и европейски парламент.  850 са..

публикувано на 09.06.24 в 06:20

Съботно събуждане с Радио Шумен

   Да посрещнем заедно и осми юни с Радио Шумен! Предаването ,,Оттука започва денят“ стартира в ефира след новините в 7 часа и продължава до 10. Водещ ще е Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Данаил Денчев. Интересните теми и много музика може да слушате и онлайн от сайта на Радио Шумен.

публикувано на 07.06.24 в 11:06

Приятно да ви е с Радио Шумен

  Заредете утрото си и в четвъртък с много положителна енергия, с  музика и полезна информация от ефира на Радио Шумен! На 6 юни бъдете и с екипа на предаването ,,Оттука започва денят“: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Славчо Славчев. Стартираме след новините в 6 часа и продължаваме до 10. Може да ни слушате и онлайн..

публикувано на 05.06.24 в 14:11

Следобед с "Днес" на 5 юни

Какъв облик ще придобият селата в община Шумен?  Какви проекти ще бъдат реализирани в МБАЛ-Тутракан до края на тази година и по какъв начин болницата се опитва да привлече млади специалисти? Какво притесненява тютюнопроизводителите в сезона на градушките и повиши ли се тяхната застрахователна култура?  Как, според автоинструкторите, готвените..

публикувано на 05.06.24 в 11:44