Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтират детска ясла "Буратино"

До края на ноември трябва да бъде ремонтирана и газифицирана сградата на детска ясла № 5 „Буратино“ в Шумен. Това каза за Радио Шумен заместник-кметът на Шумен по социална политика и здравеопазване д-р Светлана Маркова в отговор на родителите, които инициираха подписка за ремонт на сградата и тротоарите около нея. Подписката ще бъде внесена утре на сесия на Общинския съвет. „Първо сградата ще бъде газифицирана. За това ще бъдат отпуснати 47 000 лв. След това ще бъдат направени и другите ремонти“, каза д-р Светлана Маркова. "Предстои ремонт на козирките, терасите, стълбите. Направена е количествено-стойностна сметка от общинското предприятие "Строителство и благоустройство". Ще бъдат изградени още 3 детски площадки", посочи тя. По думите на д-р Светлана Маркова, останалите разходи за ремонт ще бъдат покрити от собствени средства, ще бъдат потърсени и дарения.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мъж пострада при ремонт

70-годишен мъж е пострадал при извършване на ремонтни дейности в Смядово. Това съобщават от шуменската полиция. Около 11:00 часа вчера 64-годишен мъж, германски гражданин, собственик на имот в града, намерил в неадекватно състояние 70-годишен мъж, който правел ремонт в къщата му.  Мъжът изпаднал в безсъзнание, бил откаран за преглед в шуменската..

публикувано на 18.06.24 в 10:11

Закана с убийство

Закана с убийство отправил мъж към жена си, съобщават от шуменската полиция. 33-годишната жена от село Живково подала сигнала в полицейското управление в Шумен вчера. По нейни данни, заплахите 41-годишният мъж отправил на 13 юни.  Образувано е бързо производство.

публикувано на 18.06.24 в 10:02

Подкрепа за собствен бизнес

Осигурени са финансови средства за насърчаване на безработни, започнали самостоятелна стопанска дейност. Микрокредитирането е до 5000 лв. Това съобщават от Бюрото по труда в Шумен. Финансирането е за жители на общините Венец, Хитрино и Шумен.  А работодателите от тези общини могат да получат финансиране по програми и насърчителни мерки, ако предлагат..

публикувано на 18.06.24 в 09:04

Карти по график

Издаването на карти за градския транспорт в Шумен на пенсионери и на многодетни майки с деца до 18 години се извършва по график, за да не се образуват опашки пред специализираните гишета на Автогарата в Шумен. Това съобщават от „Шумен – Пътнически автотранспорт“ и уточняват, че днес и утре ще се издават карти на хората, родени между 1957 и 1959 г...

публикувано на 18.06.24 в 08:46

Час по дипломация

Обучение по дипломация и международни отношения „Млади дипломати в действие“ ще се проведе днес (18 юни) от 10.00 часа в зала 363 на община Шумен. Обучението ще е съвместно с Общинския младежки съвет - Шумен. Модератори на събитието са Моника Стефанова и Стефан Калинов. В началото на срещата кметът проф. Христо Христов ще отправи поздрав към..

публикувано на 18.06.24 в 08:13

платена публикация
Първо място за "Алкомет" АД

В периода от 12 до 16 юни 2024 г. в Тетевен се проведе XI-ата Национална спартакиада на металоработниците, събирайки най-големите металургични предприятия в България. „Алкомет“ АД се отличи, завоювайки общо 13 купи и с това постигна първо място в комплексното класиране със 143 точки. Второ място зае КЦМ - Пловдив, а трето място остана за "Стомана"..

публикувано на 17.06.24 в 16:39

Нов облик за ученическия стадион

За финансиране по програма на УЕФА ще се бори община Шумен. С 950 000 лв. (без ДДС) трябва да бъде поставена изкуствена настилка и инсталирано ново осветление на ученическия стадион „Цоньо Василев“ в града. За целта общинските съветници трябва да позволят на Българския футболен съюз да ползва съоръжението за 20 години, обясни зам.-кметът Николай..

публикувано на 17.06.24 в 16:21