Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Варицела върлува в Търговище

Снимка: БГНЕС
Заболеваемостта в област Търговище е в нормалните за сезона стойности. Продължава да се наблюдава повишена заболеваемост от варицела при деца в детски градини и училища. 33 случая са регистрирани през изминалата седмица. При текущ и тематичен контрол на лечебните заведения за болнична и извънболнична медицинска помощ са извършени 30 проверки. Не са установени нарушения.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Задържаха рецидивист с дрога

32-годишен мъж от Търговище е задържан за срок до 72 часа, след като е привлечен към наказателна отговорност за държане на наркотици. През 2021 година той е освободен от затвора, след като е изтърпял ефективна присъда за притежание и разпространение на дрога. 32-годишният мъж е проверен на 18 май 2024 година. При обиск у него са намерени 6,46..

публикувано на 20.05.24 в 12:13

Абитуриенти с тениски

200 абитуриенти и техни учители се включиха тази година в кампанията "Облечи усмивка и брой до 12", съобщават в социалните мрежи от БЧК-Търговище. Всички те направиха дарение и за деня на изпращането си от училище ще облекат тениска, изрисувана от дете с увреждане. Със събраните средства ще бъдат купени материали, необходими за работа с децата от..

публикувано на 20.05.24 в 08:54

Вдигат паметник на Левски

Инициатива за издигане на първия паметник на Васил Левски в Търговище започнаха от Ротари клуб.  До този момента са събрани 20 000 лв. Те постъпиха след великденския бал на ротарианците от куверти и томбола и търг с 15 предметни награди. Най-голямата откупка от 2800 лв. направи адвокат Стела Маринова. Тя стана притежател на „Златен ритон“ – реплика..

публикувано на 20.05.24 в 08:32

Облечи усмивка

Тази година   200 абитуриенти и техни учители се включиха в кампанията "Облечи усмивка и брой до 12", съобщават в социалните мрежи от БЧК-Търговище. Всички те направиха дарение и за деня на изпращането си от училище ще облекат тениска, изрисувана от дете с увреждане. Със събраните средства ще бъдат купени материали, необходими за работа..

публикувано на 19.05.24 в 08:58

Нощ на музеите за 17-и път

Европейската нощ на музеите отбелязват в Търговище днес. От 18 ч. до полунощ Регионалният исторически музей отваря своите експозиции и изложби за безплатни посещения.  От 18,30 ч. пред Славейковото училище ще има концерт „Пролетно веселие“ с изпълнения на фолклорните състави на II СУ „Проф. Никола Маринов“, след това на сцената ще излезе трио..

публикувано на 18.05.24 в 15:59

Касират избора за кмет на Омуртаг

Административният съд – Търговище касира избора за кмет на община Омуртаг. Решението подлежи на обжалване в 7-дневен срок от обявяването му.  Делото беше образувано по жалба на политическа партия. Констатирани са нарушения, свързани с процедурата по преброяване, сортиране, отчитане и съхраняване на бюлетините. В една от секциите е установена..

публикувано на 18.05.24 в 15:26

Изложба на кучета

Киноложка изложба се открива в 10 ч. на поляната в парка „Борово око“ в Търговище. Проявата е в рамките на Традиционния пролетен панаир в града. Регистрацията ще бъде от 8,30 ч. до 9,30 ч. До участие ще се допускат кучета с паспорт, а ако собствениците са от Търговище, техният любимец трябва и да е регистриран. Участието е безплатно.  Кучетата ще..

публикувано на 18.05.24 в 08:11