Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всички пазят пчелите в Разград

Да се проведе работна среща, на която да бъдат обсъдени мерките за опазване на пчелите от отравяне. За това се договориха областният управител на Разград Гюнай Хюсмен, председателят на Областния пчеларски съюз „Лудогорска пчела“ Славейко Рашев и председателят на градското сдружение „Липа“ Николай Петков. По време на разговорите ще бъдат дискутирани и начините за провеждане на дейности за растителна защита и дезинсекция. Решено беше работната среща да се проведе в началото на март, като за участие ще бъдат поканени земеделски производители, пчелари, арендатори, представители на държавни институции с контролни функции в тази сфера, местни власти. Областният управител Гюнай Хюсмен и пчеларите коментираха още проблеми на сектора, свързани както със здравето на пчелите, така и с качеството и реализацията на пчелната продукция на българския и европейски пазар.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Иззеха 180 литра ракия

180 литра домашна ракия без документи за произход и заплатен акциз е иззета по време на специализирана операция в Разградско. Алкохолът е предаден на служители от Агенция „Митници“. Това съобщават от разградската полиция. Ракията е конфискувана от 47-годишен мъж в дома му в село Савин. След доклад на дежурен прокурор по случая е образувана проверка.

публикувано на 05.06.24 в 11:51

Отиде си Денчо Бояджиев

Бившият кмет на община Разград е починал на 71-годишна възраст.  „Трудно е да намеря думи, с които да опиша мащабите на тази загуба. Напусна ни голям Човек и приятел, верен другар, изключително харизматична и обичана личност, активен общественик, добър юрист, един от най-успешните кметове на община Разград. Ще бъде запомнен като добър управник,..

публикувано на 05.06.24 в 10:07

Кални наноси на пътя

Пътят Разград – Самуил все още е в лошо състояние. След почистването на отсечката снощи, дъждовете продължиха и рано тази сутрин, калните наноси отново са на пътното платно, като засегнатият участък е около 1500 метра, съобщават от областната администрация в Разград. Преминаването на автомобилите допълнително се затруднява от камион, който е излязъл..

публикувано на 04.06.24 в 12:58

Бурята затвори път

Проливният дъжд, който се изсипа късно вчера, затвори за час пътя Разград - Самуил, съобщиха от областната администрация. Малко след разклона на село Мортагоново е имало кални наноси, свлечени от близките ниви, а от полицията съобщиха за закъсали автомобили в района. От община Самуил и противопожарната служба в Разград са изпратили два трактора, които..

публикувано на 04.06.24 в 08:20

Панорама на средното образование

Панорама на средното образование ще се проведе в Разградско. Събитието е организирано от Регионалното управление на образованието със съдействието на общината и Центъра за ученическо, техническо и научно творчество.  Бъдещите осмокласници и техните родителите ще получат информация за предлаганите възможности за обучение, които се предлагат..

публикувано на 03.06.24 в 09:00

Разград посрещна младите четници

Участниците в 39-ия поход „По стъпките на четата на Таньо войвода” бяха посрещнати снощи в Разград на специална церемония пред паметника на Христо Ботев в Градския парк. Това съобщиха от местната администрация. Там към отрядите от над 10 училища от населени места от Североизточна България се присъединиха и групи от учебни заведения от Разград...

публикувано на 01.06.24 в 09:09

Информационни терминали в МВР

Информационни терминали в услуга на гражданите са поставени на входовете на районните полицейски управления в Разград, Исперих, Кубрат и Лозница. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Разград.  На тях гражданите могат да правят различни справки за валидност на документи за самоличност, проверки за задължения по фиш, наказателни постановления,..

публикувано на 31.05.24 в 16:24