Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ударно регистрират домашни кучета

Снимка: „Летс Адопт- България“
До 15 април всички кметове и наместници на населени места в община Търговище трябва да изготвят график за регистрация на домашните кучета. Според Закона за ветеринарномедицинската дейност, регистрацията се извършва след поставяне на чип и ваксина на животното, издаването на паспорт и декларирането му в общинската администрация. За да се улеснят хората, кметовете трябва да осигурят ветеринарни лекари, които в определен ден от седмицата ще поставят чипове на кучетата и ще оформят документите. През юни ще започнат проверки по населените места за собственици на кучета, които не са спазили закона. При всяко констатирано нарушение ще се съставя акт. Глобата за собственик на домашен любимец е 200 лева, а за юридическо лице или едноличен търговец ще се налага имуществена санкция от 200 до 400 лв.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Обновяват детски кътове

Продължава обновяването на детски площадки в Търговище.  Реновирана е комбинираната площадка до блок № 41 в квартал „Запад“ 2. Старите настилки са подменени. Монтирани са и нови съоръжения за игра, поставена е и тенис маса. Нова е и оградата около зоната за игра.  Следващата площадка, която ще бъде обновена, е тази на ул. „Скопие“. Там вече се..

публикувано на 05.06.24 в 08:24

Спасиха три малки кълвача

Три малки птичета от вида кълвач са били спасени от служители на пожарната в Търговище, съобщават от търговищката полиция. Огнеборците се отзовали на получен на 2 юни сигнал за опасно надвиснал голям клон на дърво на ул. „Палаузов“ в областния град. При пристигането на място те установили, че клонът вече се бил отчупил и паднал в двора на жилищен..

публикувано на 03.06.24 в 11:10

Вземат мерки срещу пожари

Община Търговище засилва мерките за пожарна безопасност преди и по време на жътвената кампания. Със заповед на кмета д-р Дарин Димитров се забраняват паленето на огън, тютюнопушенето и паркирането на моторни превозни средства в посевите и на разстояние по-малко от 50 метра от тях.  Не се позволяват също също изгарянето на стърнищата и други..

публикувано на 03.06.24 в 09:03

Машина за лято и зима

С нова машина, която е подходяща за всички сезони, Общинското предприятие БКС в Търговище ще почиства пътната мрежа, съобщиха от местната администрация.  При миенето на улици през лятото ще се монтира цистерна.С машината могат да се почистват и дъждоприемни шахти. Автомобилът може да се използва и през зимата за снегопочистване. За..

публикувано на 31.05.24 в 13:31

Изрисуваха лика на знаменосец

Изрисуваха стенопис на входната фасада на Спортното училище в Търговище. На него е изобразен ликът на патрона на училището Никола Симов – Куруто, знаменосец в четата на Христо Ботев.  Автори на творението са Петър Костов и Стоян Петков, които имат и други изяви в града. Работата им отне два дни. Тематичният графит беше нарисуван в месеца, в който се..

публикувано на 30.05.24 в 09:36

Изграждат нов водопровод

Сесия на Общинския съвет днес ще се проведе в Търговище. На нея трябва да се гласуват допълнителни 125 хил. лв. от капиталовите разходи за изграждането на допълнителен водопровод към село Овчарово.  На заседанието по искане на зам.-кмета на община Търговище Митко Панайотов ще се обсъжда отпускането на 140 хил. лв., които са за придобиване сградата на..

публикувано на 30.05.24 в 08:46

Задигнаха злато и 8000 лв.

Домова кражба на 8000 лв. и златни накити разследват в Търговище. Злосторникът е влязъл в апартамента в квартал „Запад“ в града, след като отключил входната врата с техническо средство. Това съобщават от Областната дирекция на МВР.  По случая е образувано досъдебно производство.

публикувано на 29.05.24 в 11:57