Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъж пострада при пожар в дома си

Снимка: pixabay.com
59-годишен мъж е пострадал при пожар в дома му на улица „Елена Златарова“ в Шумен. Сигналът е получен вчера следобед. Огнеборците открили мъжа в безпомощно състояние. Той се оплакал от гадене и световъртеж след вдишване на дим. Откаран е за преглед в шуменската болница. Огънят тръгнал от захранващ кабел на хладилник. Уредът е унищожен, опушени са 30 квадратни метра стени.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Искат интеграция на глухонеми деца

Два проблема бяха поставени пред кмета на Шумен проф. Христо Христов в приемния му ден днес. Мая Александрова Ставеева от Районната организация на глухите, която се е наела доброволно да съдейства за въвеждане на лекторски часове за обучение в жестомимичен език в учебните заведения на територията на областта, помоли кмета за разрешение. Идеята е по този..

публикувано на 24.06.24 в 16:13

Въздържаха се за 1 лев заплата

Отпада слушането на химните на България и ЕС на редовните заседания на Общинския съвет в Шумен. Те ще бъдат пускани само на тържествени сесии. Това решиха общинските съветници от Правната комисия при гласуване на промените на Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет.  Работата на постоянните комисии ще се излъчва пряко по Телевизия..

публикувано на 24.06.24 в 15:37

1 лев заплата поиска съветник

Независимият общински съветник от Шумен Павел Павлов в специално обръщение предлага той и неговите колеги да получават символично заплащане за работата си в Общинския съвет. Това трябва да стане с промяна в Правилника за дейността им.  За участие на сесия Павлов предлага вместо 12% от заплатата на кмета, съветниците да взимат символичния 1 лев, а..

публикувано на 24.06.24 в 14:58

Катастрофа в Ришкия проход

Информация за колони от автомобили в Ришкия проход, на 3 км след село Риш в посока Карнобат, е получена в шуменската полиция. По данни на водачите, има пътнотранспортно произшествие между товарен и лек автомобил. Инцидентът бил лек без пострадали. След сигнала на място е пратен екип от Областната дирекция на МВР в..

публикувано на 24.06.24 в 13:28

Промяна в движението по АМ "Хемус"

Временна организация на движението се въвежда по АМ "Хемус" от етапна връзка край Шумен в посока Варна. Това съобщават от шуменската полиция. Поради пътнотранспортно произшествие с материални щети на "Пътна помощ", превозваща бус, водачите на автомобилите се пренасочват през стария път за Варна през Мътница.

публикувано на 24.06.24 в 12:36

Награда за ансамбъл "Шумен"

Ансамбълът за народни песни и танци "Шумен" представи достойно града и е удостоен с отличие от Съюза на българските музикални и танцови дейци в "Топ 10 Български танцов фолклор - Национален конкурс за фолклорни танцови състави и ансамбли".  Наградата е за танца от тракийска фолклорна област "Наигра ли се, любе ле" по музика на Георги Андреев и..

публикувано на 24.06.24 в 11:51

Удари в главата

32-годишен мъж от село Мостич бил задържан в полицейския арест във Велики Преслав за домашно насилие. Това съобщават от шуменската полиция. В следобедните часове в петък бил подаден сигнал, че мъжът нанесъл удари в областта на главата на 30-годишна жена.  Мъжът е установен от полицията и е образувано досъдебно производство.

публикувано на 24.06.24 в 11:15