Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангел Джамбазки: Предложението на БСП е популистко

Като нелепо и популистко определи евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки предложението на БСП депутатските заплати да бъдат намалени и замразени. Той и народния представител от ВМРО Искрен Веселинов бяха на посещение в Шуменска област за учредяването на организация на ВМРО в Нови пазар. "БСП е заставала начело на управлението на България няколко пъти от 1989 година насам. Точно те отмениха мораториума за замразяване на депутатските възнаграждения по времето на правителството на Пламен Орешарски", каза Ангел Джамбазки. В Шумен Искрен Веселинов заяви, че подписката на жителите на село Дибич, които настояват да бъде направено кръстовище с кръгово движение при разклона за селото по второкласния път Шумен – Карнобат, е внесена в АПИ. По думите му експертите на агенцията са единодушни, че пътната отсечка е проблемна и са поели ангажимент маркировката да бъде подновена, за да е категорично ясно кой е пътят с предимство. Засега обаче, не се обмисля изграждането на кръгово кръстовище. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Загинал е мъж, управлявал каруца

29-годишен мъж от Попово е загинал при катастрофа на път lll-204, км 29+790, съобщават от полицията в Търговище. Той е управлявал каруца в посока Разград, когато 22-годишен мъж – шофьор на лек автомобил БМВ, го застигнал и ударил в задната част.  В резултат на пътния инцидент 29-годишният мъж е загинал на място. До него в каруцата е пътувал..

публикувано на 30.06.24 в 11:55

Шофьор на мотопед без книжка

Мотопед „Kreidler“ е спрян късно снощи за проверка в заветското село Брестовене, съобщават от полицията в Разград. Служителите на реда са установили, че 33-годишният водач е неправоспособен, а превозното средство е без регистрация.  Пробата на мъжа с дрегер е отчела 0,58 промила алкохол в издишания въздух. За случая е уведомен дежурен прокурор,..

публикувано на 30.06.24 в 11:42

Започна фолклорният събор "Златната гъдулка"

Започна 54-то издание на фолклорния събор "Златната гъдулка" в Парка на младежта в Русе. На сцената ще се изявят над 700 участници от различни краища на страната. Участва и детски фолклорен състав "Талисман" от град Тараклия, Молдова.  Певци, инструменталисти и танцьори ще се състезават за награда във форума в две категории - колективно и..

публикувано на 30.06.24 в 10:44

Продължава Фолклорният събор „Петровска китка“

Трети ден продължава традиционния Фолклорен събор „Петровска китка“ във Велики Преслав. Десетки певци и танцьори се изявиха на сцената на форума. Участници на възраст от детската градина до пенсионерския клуб получиха грамоти за добро представяне.  През първият ден на събора мина и конкурсът за автентична носия с награждаване на победителите. Десет..

публикувано на 30.06.24 в 08:14

Колоездене и бягане на Шуменското плато

Движението по шуменската улица „Порек“ ще бъде затруднено от 8:30 до 9:00 часа тази сутрин. По това време оттам ще преминат колоездачите, които участват в състезанието „Шуменско плато 2024“.  Събитието е организирано от велоклуб „Илчов баир“. Улицата няма да бъде затваряна, поставени са предупредителни табели. Техническата конференция на..

публикувано на 30.06.24 в 07:42

Слънчево и горещо в неделя

Изпращаме месец юни със слънчево и горещо време. Преди обед във вътрешността ще е тихо, по крайбрежието със слаб северозападен вятър. Следобед ще духа умерен източен вятър, по Черноморието подсилен от бриза.  Максималните температури ще са между 32° и 37°, по крайбрежието от 27° до 30°. За района на Шумен температурата се очаква да бъде 34°...

публикувано на 30.06.24 в 07:02
Светите равноапостоли Петър и Павел

Празнуваме Петровден

На 29 юни православната църква почита едновременно паметта на великите апостоли Петър и Павел, ученици на Христос. Най-важните обстоятелства от техния живот са описани в книгата "Деяния на апостолите" (Нов завет), а за апостол Петър четем и в евангелията. След Възкресението Христос се явил най-напред пред Петър, за да възстанови неговото..

публикувано на 29.06.24 в 08:21