Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Търсят млади таланти

Снимка: pixabay.com

Вторият етап от Националния фестивал „Детска мелодия на годината” започва от 10 ч. днес в Шумен. Прослушванията ще се провеждат в залата на "Телепол" в Индустриалната зона на Шумен.

В този етап на Фестивала могат да участват деца на възраст до 14 години (включително). Тези, които се явят на прослушванията, ще имат възможност да бъдат избрани за изпълнители на 14 финални песни на Фестивала.

Най-добрите певци и вокални групи ще участват и в конкурса за изпълнение на български детски песни „Гласовете на детска мелодия на годината”, който ще се проведе през есента. 

До 25 юли ще бъдат обявени имената на децата и вокалните групи, одобрени за финалисти.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Класика за малките

Красивата симфонична приказка „Петя и вълкът“ ще бъде показана на шуменска сцена тази вечер. Произведението на руския композитор Сергей Прокофиев чрез игра и забавление запознава децата с класическата музика.  Основното достойнство на творбата е, че в „Петя и вълкът“ се използват различни музикални инструменти за представяне на всеки герой в..

публикувано на 09.05.24 в 09:18

Фолклорна приказка

Спектакъла "Фолклорна приказка" представиха пред децата от ДГ "Космонавт" в Шумен, студентите от IV курс в специалността "Педагогика на обучението по музика" към ШУ "Епископ Константин Преславски".  "Бъдещите учители под ръководството на доц. д-р Люба Златкова от катедра "Музикална естетика, музикално възпитание и изпълнителство", разказаха на малките..

публикувано на 09.05.24 в 08:34

Трети ден от "Вълшебната завеса"

Програмата на Международния фесивал „Вълшебната завеса“ в Търговище днес продължава със спектакъла „Малкият Макс“ на ямболския куклен театър „Георги Митев – ЖОРО“. Представлението е от 10 ч. в драматичния театър в Търговище. След обяд от 15:30 ч. на голямата сцена на театъра в Търговище Музикално-драматичният театър „Константин Кисимов“ Велико..

публикувано на 09.05.24 в 07:20

Русенка с Гран При от международен конкурс

Солистка на русенските Вокални формации „Приста войс“ спечели Гран При на фестивал в гр. Ташкент, Узбекистан. 11-годишната Дария Стефанова, с вокален педагог Доротея Бальовска, е първото дете от България, участвало на живо в Седмия Международен конкурс „Розата на Изтока“ („Роза Востока") и спечелило най-голямото отличие. Наградата е една за..

публикувано на 08.05.24 в 18:15

Кале Широково - завръщане в миналото

Сервиз от стъклени чаши за вино е сред находките от миналогодишните разкопки на крепостта Кале Широково край едноименното русенско село, за която разказва ръководителят на проучването Деан Драгоев. С усмивка уточнява, че такива стакани са намирани на много късноантични обекти, но тук за първи път е регистрирана колективна находка.  Кале..

публикувано на 08.05.24 в 10:25

Вдигат "Вълшебната завеса"

Мим формацията „Жар театър“ открива днес XXIII издание на Международния театрален фестивал “Вълшебната завеса“ в Търговище. На площада пред Драматичния театър от 10:00 часа трупата ще представи авторския спектакъл „Вълшебният меч“ Програмата продължава с участието на гостуващата трупа от Румъния – театър Ion D. Sîrbu, който ще покаже „Леденото..

публикувано на 07.05.24 в 06:37

Русенка с награда от международен конкурс

Осемгодишната Анастасия Маркова от Русе спечели втора награда на Международния музикален конкурс „Art Music Festival“ в Букурещ . Във форума участваха 150 изпълнители от Румъния и Молдова. Анастасия се яви в номинация „ International pop“ в категория 7-9 години. Тя изпълни песента на Адел „ Rolling in the deep“ . Изпълнителите в..

публикувано на 02.05.24 в 16:52