Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветни павета и пейки на спирката

Започна благоустрояването на района около автобусната спирка до входа на Градската градина в посока към кв. „Тракия“ в Шумен. В момента се подменя тротоарната настилка на площада. Цветни бетонови павета ще бъдат наредени до началото на алеята. Изгражда се нова спирка с две отделни помещения, ще бъдат поставени и нови пейки.

Допълнително ще бъде издигната и  декоративна подпорна стена, която ще разделя парка от тротоара. Ремонтът се извършва от фирма „ЖСП Стил“ по договор с Община Шумен.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

МВР: Пазете се от измами

Началникът на РУ - Нови пазар гл. инсп. Веселин Райнов се срещна с жителите на село Сечище днес. Зачестилите опити за телефонни измами беше основаната дискутирана тема с местните.

публикувано на 25.09.24 в 13:07

Почистват около Безистена

Започна почистването на района около най-стария архитектурно-исторически паметник в Шумен – Безистена. Дейностите се извършват от екипи на двете общински предприятия „Чистота“ и „Строителство и благоустройство“.  До този момент са извозени четири самосвала с наноси и отпадъци, като общото количество е почти 49 тона.  Почистването на Безистена..

публикувано на 25.09.24 в 11:08

Двама пияни въртят волани

Двама водачи са установени да шофират след употреба на алкохол. Това съобщават от шуменската полиция. Първият случай става около 15:00 часа вчера във Върбица. За проверка бил спрян водач на лек автомобил "Опел Зафира“. Зад волана бил 68-годишен местен жител. Лъхал на алкохол. Тестван бил с дрегер, отчетени са 2,05 промила. Задържан бил за срок до 24..

публикувано на 25.09.24 в 11:02
СУ Сава Доброплодни - Шумен

Звезди на "Лудогорец" в училище

Звезди от ПФК „Лудогорец“ ще участват в официалното откриване на реновираните спортни площадки в шуменското СУ „Сава Доброплодни“. Това съобщиха от училището. Събитието ще се състои на 27 септември – петък, от 12:00 ч. По този начин училищната общност ще отбележи и Европейския ден на спорта в училище. Новите спортни съоръжения включват..

публикувано на 25.09.24 в 08:58

Пазителите в медицината

Инициатива, насочена към кандидат-студенти и студенти, избрали медицинските специалности, организира Фондация „Гален Темелков“ в Шумен.  Новият им проект се казва „Пазителите в медицината“ и ще предложи всичко необходимо като информация по време на събитие тази събота в Младежката сфера в Шумен.  Основна цел на фондацията е професионалната..

публикувано на 25.09.24 в 08:43

Среща с Явор Цанев

Среща с ученици от СУ „Панайот Волов“ в Шумен ще има днес - 25 септември, писателят Явор Цанев. Той е поет, автор на два детски романа и издател на списание „Дракус“ за фантастика, фентъзи, хорър и крими.  Втората книжка на списанието за тази година излезе преди дни с текстовете на Богданче Ангелче Владимир Дворецко, Владислав Атанасов, Георги..

публикувано на 25.09.24 в 08:35

Ремонтираха ел. съоръжения

В няколко населени места в областите Шумен и Търговище е извършена рехабилитация на ел съоръжение за 260 000 лева, съобщиха от електроразпределителното дружество.  Работено е по мрежата ниско напрежение в шуменските села Лятно, Янково и Върбяне, в търговищкото село Здравец и кабелната мрежа средно напрежение към трафопост Преслав в Шумен. Основно е..

публикувано на 25.09.24 в 08:32