Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без ток на 24 юли

Снимка: Радио Шумен

За времето от 08:30 до 17:00 часа без ток ще бъдат селата Островче, Синя вода, Сейдол, Тръбач, Трапище, Чудомир, Манастирско, както и обекти захранвани от  ТП "Вълчи ями", "Тайфун", ТП "М-тел" и "Вивател".

И днес от 09:00 до 16:00 часа без ток ще е  град Мартен и село Сандрово. Смущения ще има по десетки русенски улици и още толкова села на областта в рамките на работния ден между  08:30 до 16:30 часа.

В Силистренска област неотложни ремонти на съоръженията за доставка на електроенергията са причина за  спиране на тока в част от с. Ветрен от 09:00 до 17:00 часа.

В търговищко по същото време  ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: вилна зона "Драката" (абонати, захранени от ТП "Георги Петков", клон 1).

Продължава спирането на тока до 27 юли и в шуменското село  Лиси връх. Днес от 09:00 до 17:00 часа без ток остават абонатите , захранени от ТП "Съвет".

От 08:30 до 16:30 часа ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Нови пазар - бензиностанция "Петрол" (по пътя към гр. Каспичан) и фирма "Дюра тайлс".  Временни смущения в електрозахранването са възможни от 08:30 до 16:30 часа в Южна промишлена зона на. Нови пазар, ДАП, оранжерията, болницата и в гр. Каспичан - "Петролна база" и ПП "9-ти май".

В Шумен от 09:00 до 16:30 часа без ток ще са Индустриална зона в кв. "Тракия" на изхода за гр. Варна - Земеделски институт, фирмите в района , автосервизите.

Абонатите по много улици на село Ловец, също ще бъдат без ток, но от 09:00 до 16:00 часа. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Куполът на храма „Възкресение Христово“ – Божи гроб, Йерусалим. Снимка: Димитрина Кюркчиева

Благодатният огън слезе в Йерусалим

На Велика събота в навечерието на Великден Благодатният огън слезе в църквата "Възкресение Христово“ в Йерусалим. Тази година, заради усложнената обстановка в Израел, българска делегация нe пътува за посрещането на огъня. Но там ще са представители на Румънската църква. За десета поредна година, румънски духовници ще пренесат Благодатния..

публикувано на 04.05.24 в 16:42
Пъстри великденски яйца

Предвеликденско

"Великденска работилничка" за боядисване на яйца с децата организира читалище „Иван Вазов“ в силистренското село Срацимир . Ателието отваря врати от 10 ч. и 30 мин. в читалището. Общоселско площадно тържество „Люлка се залюля“ започва от 16 ч. след обяд в село Бабук , Силистренско. По време на празника ще се проведат конкурс „Да нашарим..

публикувано на 04.05.24 в 09:23

Велика събота е!

На Велика събота Църквата възпоменава телесното погребение на Иисус Христос и слизането Му в ада. По обичая на юдеите тялото на Иисус било положено в нов каменен гроб в Йосифовата градина. При погребението присъствали Мария Магдалена, майка на Яков и Йосиф. Гробът бил запечатан и пред него била поставена стража. Църквата прославя Велика..

публикувано на 04.05.24 в 08:27

Дъждовна събота

Тази сутрин измерените температури в Североизточна България са: 10 градуса в Шумен, Разград и Търговище; 11 – в Силистра; 12 – в Русе. Слаб дъжд вали в Шумен, а заради мъгла видимостта в Силистра е намалена до 200 м. В Шумен атмосферното налягане е 980 хектопаскала – по-ниско  от средното за месеца, ще се повишава слабо;  относителната влажност на..

публикувано на 04.05.24 в 07:28

Златни математици от Шумен

  Два златни медала за седмокласничката от Шумен Мария Донева и два златни медала за нейния брат Владимир Донев от пети клас. Отличията са от двата кръга на Международното математическото състезание “Математика без граници”, което се проведе в Математическата гимназия в Шумен. В надпреварата участват ученици от 28 страни. Това са поредните..

публикувано на 03.05.24 в 19:34

Предстоят значителни валежи

Жълт код за значителни валежи е обявен днес за областите Шумен, Търговище, Разград и част от Русе. Същото предупреждение е в сила и за голяма част от централна България, а за югоизточните райони кодът е оранжев. Единствено за най-северните райони – областите Силистра и Добрич и цялото протежение на река Дунав, не се очакват опасни явления.  В 6 ч...

публикувано на 03.05.24 в 07:35

Почитаме цар Борис Покръстител

На 2 май Православната църквата почита паметта на свети цар Борис Първи Михаил - Покръстител на българите. През 864 година Борис се покръства в Плиска с целия си род, приема християнското име Михаил и титлата княз. През 886 Борис I приема в България учениците на братята Кирил и Методий, прогонени от немското духовенство от..

публикувано на 02.05.24 в 16:16